Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

S-a deschis, astăzi, la intrarea în stațiunea Mamaia, într-o zonă cu acces facil, prima plajă pentru persoanele cu dizabilități. Proiectul a fost gândit de asociația “Împreună pentru Viitor”, din Constanța, care a reușit să achiziționeze, cu ajutorul sponsorilor, șezlonguri speciale și scaune plutitoare pentru a ușura intrarea în apele mării.

De cinci ani se chinuie Asociația “Împreună pentru Viitor” să realizeze primele servicii sociale din România, oferite pe plajă persoanelor imobilizate în scaune rulante. Pentru că nu au găsit sprijin la autorități, voluntarii au decis să se descurce singuri și au reușit, astfel, cu numai 7000 de euro obținuți de la sponsori, să pună proiectul pe picioare. S-a reușit, astfel, achiziționarea, din Franța, a trei scaune flotabile, special construite pentru a intra în apa mării şi a rula pe nisip. Pe plajă sunt așezate și şase sezlonguri mai înalte, care să permită trecerea din cărucior pe sezlong.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.