Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost liberat condiționat din penitenciarul Vaslui fără ca statul să fi reușit să recupereze un leu din cele peste nouă milioane de lei pe care trebuia să-i restituie. Jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media au explicat cum a reușit această performanță.

Liberarea lui Fenechiu a fost posibilă, la fel ca și în cazul Dan Voiculescu, prin invocarea prevederilor mai favorabile din Codul penal din 1968, unde nu era prevăzută obligativitatea recuperării prejudiciului. „Chiar dacă achitarea prejudiciului nu este o condiţie pentru acordarea liberării condiţionate potrivit dispoziţiilor Vechiului Cod penal, aceasta poate fi analizată ca o dovadă temeinică de îndreptare însă, deşi în cauză a fost reţinut un prejudiciu de aproximativ 5,7 milioane lei, condamnatul nu a achitat nici măcar o parte din el”, a spus procurorul DNA în fața judecătorilor din Vaslui, încercând să blocheze liberarea condiționată.

Statul trebuia să recupereze de la fostul ministru suma de 9,747 milioane de lei, din care 5,67 milioane era prejudiciul în dosarul Transformatorul și peste patru milioane de lei reprezintă mita pe care Fenechiu a recunoscut că a primit-o de la „Siveco”. În dosarul Transformatorul, Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în cel privind mita de la Siveco alți trei ani și zece luni de închisoare. Închis în ianuarie 2014, Fenechiu a cerut - și a și obținut, în martie 2017 - contopirea celor două pedepse. Acum, el a fost liberat.

Integral pe România LiberăComentarii

Socotitorul Tara lui Papura Voda! Si voi vreti ca tinerii destepti sa ramana in tara! Sa fie furati de Conducatorii politici, de Justitie, de serviciile de forta ale statului? Nu vedeti unde ati dus aceasta tara? La inceputul democartiei iliescine, cand se vedea cu ochiul liber ca cei enumerati mai sus sunt pusi pe hotie, am pus intrebarea; cand se vor opri hotiile? Un "personaj" bine intentionat si"insurubat" in sitemul tripartid amintit deja de doua ori, mi-a zis :"cand imbogatitii vor avea grija sa nu li se fure averile". Aproape ca l-am crezut. Numai ca de la o vreme am constatat ca hotii nu-si plaseaza averile in tara. Atunci mi-am dat seama ca averile lor nu produc nimic pentru tara din care s-au furat, ba mai mult ele nu vor fi in pericol de-a fi furate de altii niciodata, ca statul - partas la aceste hotii- n-are interesul sa le recupereze, nici macar in cazurile dovedite, asa ca sarabanda hotiilor va continua multa vreme de acum inainte. Iata stimati compatrihoti de ce Romania este o tara care nu s-a putut si nu se poate guverna "prin noi insine"!

9 august 2017 14:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.