Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O mare parte a presei s-a grăbit să titreze că ultimii oamenii ai generalului Florian Coldea au părăsit Serviciul Român de Informații, după ce, cu o săptămână în urmă, s-a anunțat că s-au pensionat și au trecut în rezervă nu mai puțin de 10 generali care au fost promovați în funcții de fostul șef operativ al SRI și au fost apropiați fideli ai acestuia. Unii jurnaliști mai apropiați de SRI au clamat chiar că actualul director, Eduard Hellvig, continuă reformarea principalului serviciu de informații din România.

Din păcate, niciuna din cele două alegații nu are acoperire în realitate. Pe de o parte, nu este vorba despre nicio continuare a reformării SRI, întrucât cei 10 generali crescuți în umbra lui Coldea au plecat dintr-un motiv pur materialist, mercantil, respectiv pentru a beneficia de o pensie mai substanțială sub imperiul legii în vigoare, în contextul în care se anunța modificarea acesteia printr-o ordonanță de urgență în cursul săptămânii trecute. Pe de altă parte, în SRI au mai rămas oameni fideli generalului Coldea și încă în funcții foarte importante. Și, ce este mai grav, nu au dispărut mentalitățile totalitare de tip Gestapo sau NKVD cultivate de generalul Coldea.

Integral pe CotidianulComentarii

Colegul PS. Falca este finul lui Basescu sau daca suna mai bine, Basescu este nasul lui Falca.

9 august 2017 15:10

Colegul Mai oameni buni, generalul Coldea n-a fost educat in perioada comunista. El si-a inceput studiile universitare la Timisoara, la Constructii, imediat dupa 1990.Deci e tana!. Probabil 47-49 de ani. A ramas repetent si s-a dus la scoala de ofiteri. Inaltarea in grad se datoreaza bunului coleg de camera, la Timisoara, ( aproape consatean), actualul primar al orasului Arad, fostul "general" din partidul lui Basescu, adica Falca. Restul sunt povesti!

9 august 2017 15:08

Socotitorul Tara lui Papura Voda! Si voi vreti ca tinerii destepti sa ramana in tara! Sa fie furati de Conducatorii politici, de Justitie, de serviciile de forta ale statului? Nu vedeti unde ati dus aceasta tara? La inceputul democartiei iliescine, cand se vedea cu ochiul liber ca cei enumerati mai sus sunt pusi pe hotie, am pus intrebarea; cand se vor opri hotiile? Un "personaj" bine intentionat si"insurubat" in sitemul tripartid amintit deja de doua ori, mi-a zis :"cand imbogatitii vor avea grija sa nu li se fure averile". Aproape ca l-am crezut. Numai ca de la o vreme am constatat ca hotii nu-si plaseaza averile in tara. Atunci mi-am dat seama ca averile lor nu produc nimic pentru tara din care s-au furat, ba mai mult ele nu vor fi in pericol de-a fi furate de altii niciodata, ca statul - partas la aceste hotii- n-are interesul sa le recupereze, nici macar in cazurile dovedite, asa ca sarabanda hotiilor va continua multa vreme de acum inainte. Iata stimati compatrihoti de ce Romania este o tara care nu s-a putut si nu se poate guverna "prin noi insine"!

9 august 2017 14:58

Scultz Mostenirea NKVD sau CIA este cu state vechi in SRI- aripa vanduta exteriorului. Nu poti avea 30 generali la 2500 angajati in SRI... SA fim obiectivi! Toate avansarile in grad au fost facute la ordin de catre Presedintii Romaniei sau ministrii MAI, pupatori de buci euro-atlantice si culegatori de beneficii materiale grase! Sa fim seriosi!!!! Nu s-au facut la ordinul Moscovei! :)

9 august 2017 14:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.