Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președinții de Consilii Județene și edilii marilor orașe au ajuns să câștige lunar un venit similar cu cel al președintelui Klaus Iohannis. Funcționarii locali de rang înalt sunt principalii câștigători al noului sistem de salarizare.

Salarizarea funcționarilor din primării și din Consiliile Județene a devenit o adevărată cursă contra cronometru pentru bunăstarea angajaților din aceste instituții. Legea salarizării unice, aprobată de Parlament în iunie, stabilește doar indemnizațiile celor care conduc administrațiile locale, lăsând la îndemâna autorităților locale stabilirea veniturilor subordonaților. Singura condiție este ca ei să nu depășească salariile vicepreședinților de consilii județene sau ale viceprimarilor. 

Dar, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, un alt articol din Legea salarizării prevede că președinții și vicepreședinții CJ, precum și primarii și viceprimarii care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile beneficiază de creșteri ale indemnizațiilor cu 25%. Acest articol le-a permis multor aleși locali să aibă salarii de peste 16.000 de lei. În astfel de condiții, în toată țara au avut loc ședințe ale consiliilor județene și locale pentru stabilirea noilor salarii. Mai mult, de creșteri pot beneficia și angajații din primării și consilii județene care lucrează cu fonduri europene.

Mare parte din aleșii poporului apelează la tot felul de tertipuri și pentru a-și majora veniturile, indiferent câți bani ar avea în conturi. Declarațiile de avere sunt cele care îi dau în fapt pe aleșii noștri puși pe înavuțire pe perioada mandatului, anunță COTIDIANUL. În timp ce românii de rând muncesc până la epuizare și mulți nu mai ajung să se bucure de pensie, răpuși de boli și diverse suferințe, un senator PSD, pensionat special anticipat, a ajuns să ne coste nici mai mult, nici mai puțin de 54.000 lei pe lună!

Viorel Sălan este în prezent senator PSD și, în același timp, un pensionar cu buzunarele doldora. Fost adjunct al șefului Jandarmeriei Române, printr-o rocadă cu colonelul Robert Viță până anul trecut la finele lunii august, acum, la doar 58 de ani, social-democratul este deja pensionar de lux. Fost număr 2 în Jandarmerie doar pentru șase luni, generalul Viorel Sălan s-a retras din activitate pentru 12.000 lei. Grație tradiționalului cumul pensie + salariu, respectiv 12.000 lei + 11.600 lei, la care se adaugă aproximativ 6.500 lei, suma forfetară pentru cazare în București, fostul general ia în mână circa 30.100 lei/lună. La aceste sume se adaugă și cele 20.000 lei alocate biroului său parlamentar, 1.400 lei pentru combustibil, 500 lei pentru deplasări în circumscripție și cel puțin 2.000 lei diurna. În total, generalul-pensionar ne costă în jur de 54.000 lei lunar.

„Guvernul a venit cu multe alte măsuri și propuneri care nu fac decât de slăbească sistemul de pensii," este de părere Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta. „Dacă tot găsim motive să luam din sacul şi aşa din ce în ce mai gol din care se plătesc pensiile, inventând tot felul de şmecherii pe care apoi le legiferăm, vom ajunge urgent la fundul sacului," scrie fostul ministru într-o opinie publicată pe blogul personal, citat de CAPITAL.

Majoritatea senatorilor și deputaților din actualul Legislativ au la bază meserii care, cel puţin în teorie, necesită ani grei de studiu şi o pregătire temeinică. Cu toate acestea, aleşii poporului au renunţat la vocaţie pentru o carieră în Parlament, constată JURNALUL NAȚIONAL. Aşa se face că inginerii, economiștii, juriștii și medicii au ajuns să conducă în topul profesiilor pe care le au politicienii români. Peste două treimi din totalul parlamentarilor aleși în decembrie 2016 sunt ingineri, economiști sau avocați. Dintre cei 464 de senatori și deputați, 121 sunt ingineri (de la mecanici la electroniști), 92 sunt economiști și 87 sunt juriști.

De exemplu, președintele Camerei Depu¬taților, Liviu Dragnea, este licențiat al Facultății de Trans-porturi, secția autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București. Înainte să intre în politică, liderul PSD a lucrat ca inginer auto. La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu Tări-ceanu, se mândreşte cu o diplomă de inginer constructor hidrotehnician.


Comentarii

Levy Drakmann, alias Liviu Dragnea Mircea Nica, imi placi enorm. Esti liber in seara asta?

8 august 2017 20:44

Bimbo Femeia aia tanara, cu cel putin 20 de ani, din stanga Ta mai Mircea Nica te "stoarce" nu numai de... ci si de bani

8 august 2017 13:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.