Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cum funcţionează o diversiune ştie orice şuţ: faci zgomot în partea stângă ca să scotoceşti prin buzunarul din partea dreaptă. Nu ştiu dacă Olguţa Vasilescu a deprins tehnica de la şuţii Craiovei sau din altă parte, dar cert rămâne faptul că participă la acţiune: ea e cea care a făcut zgomot în partea stângă în chestiunea pensiilor speciale. Acum să vedem ce se află în buzunarul din partea dreaptă.

Acum câteva zile, portalul Profit.ro a publicat draftul ordonanţei de urgenţă care ar urma să repună pe alte baze toate pensiile speciale: militari, poliţişti, servicii secrete, magistraţi, piloţi, diplomaţi, parlamentari şi care or mai fi. Regândirea pensiilor speciale este, fără doar şi poate, un scop nobil. De-a lungul anilor, o mână de oameni – putem să-i spunem clică – a reuşit ca, prin manevre mai mult sau mai puţin frauduloase, să manipuleze legislaţia în aşa fel încât să obţină pensii sensibil mai mari decât salariile pe care le primeau înaintea pensionării.

Integral pe Adevărul