Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O rachetă din gama lansatoarelor europene Vega a plasat cu succes pe orbită doi sateliți de monitorizare a Terrei, dintre care unul este dedicat efectelor pe care le au modificările climatice asupra vegetației, în noaptea de marți spre miercuri, după o decolare reușită de la Centrul spațial Kourou din Guyana franceză, informează AFP.

Lansatorul Vega a plasat pe orbită cei doi sateliți în scopuri civile și militare, care sunt operați de companii din Italia, Franța și Israel, a anunțat într-un comunicat Arianespace, compania care a realizat această lansare.

Cel mai ușor din gama lansatoarelor europene, Vega a decolat la ora 01.36 GMT de la Centrul spațial Kourou din Guyana franceză.

Cei doi sateliți se numesc OPSTAT-3000 și Venus.

Venus (Vegetation and Environment monitoring on a New Micro Satellite) este primul satelit de observare a vegetației dedicat modificărilor climatice. El este administrat în comun de Centrul Național de Studii Spațiale (CNES) din Franța și Agenția spațială italiană.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.