Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sectorul logistic este unul dintre cele mai conectate la tehnologiile viitorului, iar companiile care activează în acest domeniu sunt printre primele care trec prin tranziția la cea de a patra revoluţie industrială.

Companiile industriale din toate sectoarele trec, la nivel global, printr-o a patra revoluţie industrială, care ar putea fi numită „Industria 4.0“. Tranziţia către această nouă realitate industrială digitală este în plină desfăşurare peste tot în lume: aproximativ o treime dintre companii îşi evaluează deja nivelul digitalizării ca fiind unul ridicat, iar acest nivel este aşteptat să crească în medie de la 33% la 72% în următorii 5 ani, conform unui studiu PwC.

Atât companiile dezvoltate cât şi cele la început de drum investesc în aplicaţii tehnologice noi care să le ajute. Companiile investesc în soluţii de gestionare a transportului (Transportation Management System – TMS), sisteme de gestionare a depozitului (Warehouse Management System – WMS), dispozitive mobile, software BI (Business Intelligence) şi aplicaţii ce ajută la urmărirea comenzilor şi la transparenţa lanţului de aprovizionare. Cele mai mari însă sunt în avangardă în ceea ce priveşte implementarea de soluţii Internet of Things (IoT) sau realitate augmentată (AR).

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.