Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Naţionala de polo pe apă a României a învins formaţia Olandei cu scorul de 7-5 (1-1, 3-3, 2-0, 1-1), miercuri, într-un meci din cadrul Grupei A a turneului preolimpic găzduit de oraşul canadian Edmonton, în urma căruia a reuşit calificarea în sferturile de finală, potrivit Agerpres.


Tricolorii au obţinut o victorie chinuită, chiar dacă fără emoţii, după ce au ratat numeroase atacuri, printre situaţiile irosite numărându-se şi un penalty, la care Kadar a scăpat pur şi simplu mingea din mână, în finalul jocului. Scorul a fost strâns şi în prima jumătate a meciului cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj (1-0, 1-2, 4-3). Echipa noastră, antrenată de ungurul Istvan Kovacs, s-a desprins în sfertul trei, la 6-4, iar Ramiro Georgescu a tranşat definitiv disputa în sfertul patru (7-4). România a obţinut un succes important, după un meci în care apărarea a funcţionat bine, în multe rânduri rezistând în inferioritate.

Golurile echipei României au fost marcate de Nicolae Diaconu (1), Alexandru Ghiban (1), Cosmin Radu (2, 1 - penalty), Alexandru Matei (1), Andrei Iosep (1 - penalty), Ramiro Georgescu (1).

Pentru olandezi au înscris Gielen (1), Kramer (1), Gottemauer (1), Lindhout (1) şi Spijver (1).
România este la a treia victorie consecutivă, după eşecul din meciul de debut cu Germania (9-10), şi are 6 puncte, fiind calificată în sferturile de finală. În ultimul meci din grupă, România va întâlni joi formaţia Muntenegrului (ora 02,00 - vineri, în România).

Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în sferturi, unde împerecherea se va face după sistemul A1-B4, A4-B1, A2-B3, A3-B2. Semifinalistele vor obţine biletele pentru JO 2012.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.