Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Greşeala este de construcţie. Când atotputernicul şef al PSD Liviu Dragnea a forţat nota şi a decis să construiască bugetul pe 2017 pe venituri în creştere cu 14%, atunci s-a rupt filmul.

Toate aventurile ulterioare de aici pleacă. Cele 31 de miliarde de lei în plus (faţă de veniturile din 2016) cerute de această creştere de 14% ar fi trebuit să astupe găurile provocate de majorarea salariilor şi a pensiilor, de extinderea nişelor fiscale sau de tăierea TVA şi a accizelor. Doar că veniturile preconizate nu se vad. Poţi să-l baţi pe şeful Fiscului şi cu ziarul ud că mai mult nu poate aduce la buget. În Piaţa Obor ţigările de contrabandă se vând ca acum zece ani, iar depozitele de „contrafăcute” sunt tot acolo, sub nasul poliţiştilor - în capacele stâlpilor de iluminat.

Când vezi că, din cele 31 de miliarde de lei pe care fantezia ta i-a pus în plus în buget ca să-ţi iasă la socoteală cheltuielile cu majorarea salariilor şi a pensiilor, ai stâns, la jumătatea anului, sub o treime, începe să-ţi tremure barba. Iar din ipohondrie dai în fandacsie. Îţi este din ce în ce mai clar că, cu actualul sistem fiscal, nimic nu se va mişca, iar barca angajamentelor tale va lua rapid apă. Dacă ar fi vorba despre un an, mai treacă-meargă. Dar ai câştigat alegerile pentru patru ani şi eşti abia la jumătatea primului an. Economia merge bine, dar finanţele statului sunt în mare primejdie. Pe actuala structură de încasări vei obţine cel mult 15-16 de miliarde de lei în plus faţă de anul trecut, dar ţie îţi trebuie 31 de miliarde pentru că aşa ţi-ai constuit bugetul.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

@ Parintele Homohaci Ai dreptate băi Pulă. Cu respect, Paulus

20 iulie 2017 20:16

ene asa cum eu am sperma in anus

20 iulie 2017 15:18

ene Ai tu apa la cap ,Iuliane!

20 iulie 2017 13:13

Parintele Homohaci Acest Iulian Anghel este un heterosexual notoriu! Are prostul obicei de a se spala, de a citi, de a discerne lucrurile. Un tipic adept de-al lui Ghilbanis! Huoo, fi-mi-as scarba sa-mi fie, baga-mi-as flocii plini de sperma si cacat!

20 iulie 2017 12:52

ionut Toti papagali vorbesc de economie , numai prostii si minciuni.

20 iulie 2017 7:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.