Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

„Dintr-o oarecare eroare, ați folosit steagul statului maghiar. Și cu acela avem un parteneriat strategic, România-Ungaria, dar el nu se bazează pe relații etince sau interetnice, ci pe relațiile între două state vecine”, a spus Klaus Iohannis.

"Autonomia locală şi regională ajută, dar autonomia pe criterii entice nu este de dorit, pentru că ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european, unde chiar se recomandă ca în cazul unei regionalizări să nu se realizeze delimitarea regională pe linia de delimitare etnică", a spus preşedintele.


Comentarii

@V Pe unde sa se alipeasca, boule? Poate prin pm-tii de rusofon.

19 iulie 2017 10:57

analistu` perfect Ca...care .."eroare" sasule ? Si-au batut joc de tine ! Si...prin tine de....noi toti ! Idioata chestie - nu ???

19 iulie 2017 10:19

Eroare nu e oarecare! 2 Șeful statului românesc ar fi trebuit să insiste și să-i întrebe pe acei mahări de la UDMR pe cine reprezintă ei acolo, dacă sunt sau nu oficiali ai statului românesc, iar dacă da atunci să facă bine să respecte legea așa cum și el cetățean român de etnie germană respectă legea statului român. Ăsta era cel mai bun exemplu de patriotism pe care putea să-l dea șeful statului român. Mai putea să-i întrebe pe respectivii dacă sunt patrioți și ai cui patrii, că ăia o tot dau cu Ungaria mare și alte tâmpenii. Din punct de vedere istoric real, Ungaria n-a fost mare decât la momentele când s-a aflat sub stăpânire externă, mai precis sub imperiul austro-ungar, asta fie vorba-ntre noi. Cam așa trebuie pusă problema acolo și pe scena politică românească, altfel ăia o să-ncerce oricând să bage pumnu-n gură pe linie politică sau teritorială. Punct!

18 iulie 2017 21:16

Eroare nu e oarecare! 1 Deși președintele a încercat să fie diplomat, n-a prea reușit să convingă, ceea ce e regretabil. Președintele ar fi trebuit să spună clar pentru toată lumea, sau ar fi trebuit să întrebe acolo pe mahării de la UDMR care sunt funcționari oficiali ai statului român, ce caută steagul Ungariei la o ceremonie oficială care are loc între șeful statului român și alți oficiali din teritoriu. Așa era normal, iar în funcție de răspunsul respectivilor, trebuia să le reamintească faptul că acei mahări de la UDMR aflați în funcție oficială reprezintă statul român și ca atare steagul românesc era unicul steag ce trebuia arborat acolo. De asemenea șeful statului trebuia să le spună verde-n față respectivilor, că dacă vor să rămână-n funcția oficială a statului român pe care o au, să facă bine să respecte legea, dacă nu n-au decât să se ducă-n Ungaria și să fie acolo oficiali că ș-așa au cetățenie ungară, dac-o să-i voteze electoratul maghiar din Ungaria.

18 iulie 2017 21:15

Lute Astia sunt niste javre cu care nu trebuie sa te porti corect si mai ales elegant !!

18 iulie 2017 20:02

v Ba Ghiolbanis, ungurii stiu asta foarte bine. Ei vor autonomie si ulterior alipirea la Ungaria. Aceste lucruri sint declarate direct de majoritatea liderilor maghiari.

18 iulie 2017 17:04

Doru Fara autonomie locala sau regionala!

18 iulie 2017 14:11

ionut Bine zis !

18 iulie 2017 12:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.