Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Considerat de Mircea Cărtărescu şi Emil Brumaru, maestrul lor, poetul Leonid Dimov a dus o viaţă plină de complexe şi de însingurare, în timpul căreia nu i-a fost recunoscută adevărata valoare a operei poetice. Adevarul.ro continuă seria "Români din umbră" cu prezentarea vieţii poetului care a vrut doar „să îşi vadă de literatura sa”- după cum spunea poetul Dumitru Ţepeneag- lucru care, însă, i-a fost îngreunat, mai ales de Securitate.

Dimov a fost o personalitate aparte în peisajul literaturii din perioada comunistă, despre care însă se cunoşteau foarte puţine. Mai multe detaii despre viaţa zbuciumată a poetului au fost dezvăluite odată cu publicarea, de către Corin Braga, a scrisorilor de dragoste dintre poet şi cea care avea să îi devină prima soţie, Lucia Salam, dar şi a studiului de critică şi istorie literară al Luminiţei Corneanu „Leonid Dimov- Un Oniric în Turnul Babel”, apărute la Editura Polirom, respectiv Cartea Românească.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.