Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Purtătorul de cuvânt al PSD Adrian Dobre a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre impozitul pe cifra de afaceri pentru firme și impozitul pe venit pe care Partidul Social Democrat vrea să îl modifice.

Noile impozite pe care PSD și ALDE doresc să le introducă în noul program de guvernare au fost de fiecare dată respinse de premierul Mihai Tudose.

„La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani", a explicat Tudose.

„Orice măsură care este prevăzută acolo trebuie să servească un obiectiv. Fiecare măsură care este trecută acolo va fi supusă unei simulări, unor calcule. Dacă nu vor ieși bine acele calcule, nu vor fi implementate, se vor găsi alte variante”, a spus Adrian Dobre.

„Referindu-ne la impozitul de cifra de afaceri, obiectivul acestui deziderat a fost să ne asigurăm că, de exemplu, companiile mari sau foarte mari care au posibilitatea legală să plătească impozit în țara în care îl produc. Este vorba de companii în general străine care au pârghiile de a nu plăti impozitele în țara în care o produc. Dar asta afectează și companiile românești. Am plecat de la principiul de a pune semnul de egalitate între capitalul românesc și cel străin, am văzut că aceste simulări nu au ieșit bine și vom veni cu alte măsuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.


Comentarii

victor Sucidava ai dreptate dar vorbesi degeaba.

18 iulie 2017 8:05

Sucidava ,,ati vazut ca nu au iesit bine.....,, se va citi am vazut ca nu ne permit companiile straine sa plateasca sumele necesare la acelasi nivel sau in cota parte din ceea ce contribuie comerciantii romani.Asa ca greul fiscalitatii il duc romanii in timp ce companiile straine se lauda cu cea mai mare rata a rentabilitatii din Europa si ca Romania este adevaratul Eldorado. Timp in care se tinde la invrajbire sa reduca salariile si pensiile unora si sa se dea la marea masa

18 iulie 2017 7:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.