Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Mihaela Moraru Iorga susține că revocarea sa din DNA la cererea lui Kovesi ar putea fi legată de un dosar pe numele fostului soț al procurorului-șef: Nu știu dacă are legătură sau nu are legătură, dar este posbil. Pot să văd spun că eu am făcut totul ca la carte în acest dosar

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a precizat, într-un interviu acordat Ziare.com, că nu a cerut niciunui procuror să dea o anumită soluție într-un dosar. Precizarea vine după ce, Mihaela Moraru Iorga, procuror anticorupție revocat la solicitarea lui Kovesi, a susținut că i s-ar fi cerut, printr-un intermediar, să o reţină pe Elena Udrea într-un dosar, deşi Camera Deputaţilor nu și-a dat avizul pentru arestarea acesteia.

„Nu am cerut niciodată procurorilor să dispună anumite măsuri sau soluţii. În ceea ce priveşte anumite măsuri preventive, nu vreau să particularizez cu un dosar sau un procuror, rolul meu ca procuror-şef intervine într-o unică situaţie, când se solicită un aviz pentru ridicarea imunităţii, dacă procurorul de caz consideră că se impune măsura reţinerii sau arestării prevenitive faţă de de un senator sau deputat. (...) Dar niciodată, niciodată, nu doar de când sunt procuror şef DNA, ci şi când am fost procuror general, nu am cerut unui procuror să propună o arestare preventivă sau să dea o anumită soluţie într-un dosar. Dacă făceam aşa ceva, în cei 10 ani cred că aş fi avut plângeri la CSM”, a spus procurorul-șef al DNA.

Integral pe România LiberăComentarii

v Are un tupeu fara margini, ca si rezbunarea. Toate inregistrarile in clar cind oricine isi da seama ca este vocea ei care da ordine subalternilor ei, nu sint reale dupa ea?

17 iulie 2017 23:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.