Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Primăria din Cluj-Napoca a semnat săptămâna trecută un contract pentru achiziționarea a 30 de autobuze electrice de la compania poloneză Solaris. Primele vehicule vor fi livrate până în martie 2018.

Clujenii vor putea, începând cu luna martie a anului viitor să circule cu autobuze electrice destinate transportului în comun. Conform oficialilor primăriei Cluj-Napoca, săptămâna trecută a fost semnat contractul cu firma poloneză Solaris, iar primele 11 autobuze vor fi livrate în maximum nouă luni. Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elveţiene (85%) şi buget local (15%), iar următoarele 19 vehicule urmează să fie achiziţionate din fonduri locale şi europene.

Conform detaliilor oferite de edilii clujeni, primăria a cheltuit, în medie, câte 500.000 de euro pentru astfel de fiecare autobuz. Vehiculele au o capacitate de 78 de locuri şi sunt dotate cu wi-fi, camere video, aer condiţionat şi platformă joasă pentru persoane cu dizabilităţi. Autobuzele au o garanţie de cinci ani, iar costurile de mentenanţă şi piesele de schimb sunt asigurate de firma câştigătoare, Solaris. Noile mijloace de transport în comun au o autonomie de 105 km şi vor fi încărcate în 13 staţii lente şi rapide. Încărcarea lentă durează, conform producătorului, circa şase ore, iar cea rapidă doar 10 minute.

Panouri care indică timpul estimat până la sosirea autobuzelor

Tot la Cluj au fost deja amplasate primele panouri care indică timpul estimat până la sosirea în staţie a fiecărui mijloc de transport în comun. Prezente deocamdată în doar cinci staţii din oraş, aceste panouri vor continua să fie amplasate de compania de transport public în colaborare cu primăria Cluj-Napoca.

Integral pe CapitalComentarii

Gicu Asta este avantajul cand primarul nu este PSD-ist...

18 iulie 2017 7:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.