Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE va avea loc luni. Principala temă de discuție va viza măsurile fiscale anunțate la învestirea Cabinetului condus de Mihai Tudose, informează B1.ro.

Taxa de solidaritate sau impozitul pe cifra de afaceri sunt două din măsurile anunțate, care au fost aspru criticate. De examplu, șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a plasat împotriva modificărilor.

Potrivit sursei citate, proiectele sunt în fază de simulare, la Ministrul de Finanțe, iar ministrul Ionuț Mișa este așteptat să prezintă concluziile acestor simulări.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că este necesar ca mediul de afaceri și cetățenii să știe ce planuri fiscale are statul. Precizările vin în contextul măsurilor economice anunțate de Executivul condus de Mihai Tudose.

„Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui, nemaivorbind de faptul că ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt", a spus Iohannis, subliniind că mediul de afaceri și „omul simplu” vor să știe ce dorește statul să facă și cum va pune în practică schimbările.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.