Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

De la bun început spun că nu e nicio figură de stil în titlu și chiar vreau să aduc argumente pentru construirea unui stadion în Alexandria – Teleorman. Mai spun – și asta este ușor de văzut în arhiva opiniilor mele în Republica – că nu pot fi bănuit de simpatii pentru Liviu Dragnea. De fapt, în asta constă demonstrația, că există și abordări independente de persoana insului din fruntea PSD. O evaluare corectă a unui proiect precum cel al stadionului din Alexandria trebuie să iasă din bula politicului, a suspiciunii și a cercetării penale. Nu e vorba că această bulă de comunicare nu este susținută îndreptățit de societate, dar să nu ne întunece de tot gândirea.

Cel mai vehiculat argument împotriva proiectului stadionului este și cel mai ridicol: faptul că Alexandria nu are echipă de fotbal decât în Liga a III-a. Or, procesul natural al dezvoltării sportive este exact invers, adică mai întâi ai infrastructura și apoi atragi performanța. Că ai unde și cu ce. Tot la fel de natural este ca o echipă locală să crească împreună cu comunitatea, de la nivelul cel mai de jos. Exemplu avem acum cu Petrolul Ploiești, care a avut în liga a IV-a mai mulți spectatori decât echipele de Liga 1, pe un stadion pe care se pot juca meciuri internaționale.

Integral pe RepublicaComentarii

Parintele Homohaci v, teas iubi nonstop

18 iulie 2017 11:29

v Nu am fost niciodata in Alexandria, nu stiu daca este necesar unstadion sau alte obiective, dar faptul ca Dragnea este din Alexandria a creat toata disputa. Putea sa se ceara construirea unei statii de autobuz, ca tot de Dragnea se vorbea. Acuma urmeaza sa fie acuzat de DNA, ca vrea sa construiasca un stadion.

17 iulie 2017 23:33

Cristi Cred ca trebuie sa lasam partizanatul politic la o parte pentru ca riscam sa ne autodistrugem ca natie.Oare, oameni de acolo nu platesc impozite ca toti romani? Copii din Alexandria nu au aceleasi drepturi ca cei din Bucuresti, Craiova,Ploesti.Trebuie ca pentru oameni din Alexandria sa se construiasca spitale si cimintire?Nu este oare mai bine ca sa fie cozi la intrare intr-o baza sportiva pentru ca oameni sa faca miscare sau sa vada un spectacol sportiv decat la o farmacia sau la urgenta unui spital?Sa facem abstractie de dragnea, sa ne gandim la locuitorii orasului care au sie ei aceleasi drepturi ca toti romani.Dece sa-i blamam pentru un politician efemer care, chiar daca a intervenit ptr construirea acelui complex sportiv nu va pleca cu el in mormant. Acel complex oricum o sa dureze mai mult decat acest troglodit de dragnea in functia trecatoare pe care o ocupa acum.

17 iulie 2017 22:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.