Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Personajul de desene animate Winnie the Pooh a devenit un subiect politic mult prea sensibil pentru a fi menţionat pe reţelele sociale din China.
Postările, ce includ numele chinez al ursuleţului de desene animate, au început să fie cenzurate pe Sina Weibo, o platformă de tipul Twitter din China, în ultimele zile, plus gif-urile cu acelaşi personaj au fost scoase din aplicaţia de mesagerie WeChat.

Deşi nu a fost oferită nicio explicaţie oficială pentru acest fapt, comentatorii sugerează că această reprimare are legătură cu comparaţiile anterioare, ce au ajuns virale, ale preşedintelui Xi Jinping cu ursuleţul animat creat de autorul britanic AA Milne. Aceştia consideră că această escaladare a cenzurii online vine în anticiparea congresului Partidului Comunist din toamnă.

Integral pe AdevărulComentarii

Precizare:și în Franța, stimați cititori, asemănarea (frapantă, n.red.) dintre Mico-Macrou și ciuperca cunoscută Dvs. sub denumirea populară de ”Poolla Calului” riscă să provoace reacții similare din partea autorităților, care au dispus recent interzicerea borcănelelor cu ciuperci murate - măsura fiind salutată de Germania, țară în care Cancelarul Merkel deține monopolul absolut în materie de moacă de spart borcane... Cu respect, Redacția

17 iulie 2017 9:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.