Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"E un asalt asupra DNA, pentru ca eficienta DNA ii dispera pe unii, care vor ca noi sa nu ne mai facem treaba. De aceea suntem atacati, de aceea mafia ne ataca, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hartuiri", afirma procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi intr-un interviu.

"Daca nu investigam pe nimeni, daca nu ne atingeam de nimeni, toata lumea ne lauda si ar fi fost foarte bine. Nu o sa cedam. Eu nu o sa cedez. O sa ne continuam treaba, cat vor vom fi lasati, pentru ca noi ne luptam cu mafia", a afirmat sefa Directiei Anticoruptie.


Despre achitarea lui Rusanu:

"Este o decizie judecatoreasca, nu comentez, pot doar sa va spun ca la sfarsitul fiecarui an, solutiile in care se dispune achitare sunt analizate pentru a stabili motivele. (...) In fiecare caz, tebuie sa verificam daca solutia de achitare e imputabila procurorului. Pana la urma, aceste solutii de achitare ne arata sanatatea sistemului de justitie din Romania. Noi am fost criticati de unii ca procentul de achitari e foarte mic, 10% la inceputul anului, si acest lucru inseamna ca punem presiune pe instanta. Altii, dimpotriva, ne-au criticat ca acest 10% e un procent foarte mare".

Despre absenta sprijinului tehnic al SRI:

"In primul rand, avem o problema a resurselor umane, am alocat foarte multe pentru a implementa masurile de supraveghere tehnica, nu am reusit sa acoperim in totalitate tot ceea ce faceam anterior cu sprijinul serviciilor de informatii."

Despre presupusa prezenta acasa la Gabriel Oprea in 2009:

"Este deja o intrebare retorica daca am fost sau nu am fost. Este o tema lansata in spatiul public de un inculpat si intre timp a devenit o tema de can-can, nu comentez can-can-uri, dar va raspund la intrebari care nu vizeaza can-can-uri"

De ce nu s-a dus la comisia parlamentara de ancheta:

"Pentru ca nu am niciun fel de informatii cu privire la ceea ce face obiectul comisiei parlamentare. Am primit o solicitare de a ma prezenta la Parlament, mi s-a comunicat care este obiectul comisiei, pe o pagina si jumatate, am citit obiectivele comisiei, nu cunosc nimic legat de ele, cred ca 90% daca nu toate exced competentelor de procuror, nu aveau legatura cu atributiile mele de procuror general si acesta este motivul pentru care am raspuns la fiecare solicitare ca nu ma prezint, pentru ca nu detin date si informatii legate de obiectul comisiei. "

Daca isi reproseaza ceva:

"Nu. Nu cred ca sunt o problema pentru DNA. La nivel personal, viata mea ar fi mult mai usoara si mai linistita daca n-as fi procuror sef DNA. Dar eu nu voi ceda. Voi continua sa-mi desfasor atributiile pana in ultima zi de mandat. Raman alaturi de colegi si impreuna vom continua ce am inceput, indiferent de hartuielile si presiunile la care suntem supusi. Am vorbit chiar azi (vineri - n.red.) cu colegii si cu totii am ajuns la concluzia ca ne vom continua activitatea. Suntem o singura tabara, tabara DNA care luptam cu coruptii si nu o sa ne lasam."


Comentarii

Adrian Se pare ca nimeni nu a observat un "amanunt": Kovesi spune ca analizeaza solutiile de achitare, sa vada cine e vinovat de respectiva achitare (judecatorul sau procurorul). Nu pune nicio clipa problema ca respectivul era nevinovat. De ce? Pentru ca in opinia sefului DNA orice inculpat este, in mod obligatoriu, vinovat. Si totusi nu raspunde la intrebarea: ce cauta in seara alegerilor in casa inculpatului Oprea?

18 iulie 2017 9:59

eu nananana, ce-ti mai place saorma psd-ista.

17 iulie 2017 18:38

Probo Cu scuzele de rigoare , cititi va rog Dan Andronic in loc de Andone

17 iulie 2017 14:21

Probo Asa este, un adevarat asalt ! De ex. EV.z-prin "ingerasul "Andone si asa zisul "istoric al zilei"-respectiv micutul peltic Cristoiu se dau de ceasul mortii sa ne demonstreze ca problema majora a tzarii este DNA si Kovesi uitand ca adevarata problema a tarii este coruptia vajnicilor " alesi " ai poporului care pun pe primul plan protectia lor si nu bunastarea tarii. Dragii mei, o sa va vina randul si voua.(sper )

17 iulie 2017 14:06

buricosu` Despre ce....EFICIENTA vorbesti Codrutza ?

17 iulie 2017 11:56

NANA Iti tremura koorul de frica, madam Kovesi - ca ni s-a acrit de numele tau blestemat, repetat obsesiv in mass-media, de cand te-a fixat Javra Ordinara sa "faci injustitie" in Romania. Iti vine si tie randul, madam K, sa-ti platesti faradelegile.

17 iulie 2017 10:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.