Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PSD-ul pare dominat de un concurs de găselnițe care să sporească dragostea și simpatia alegătorilor. Ne aflăm în fața unor improvizații de doi lei, făcute pe genunchi sau pe fugă. Cum să mai luăm fața electoratului nostru? Cum să-l mai amețim cu iepurași scoși din pălărie? PSD-ul de azi traversează o criză acută de personalități și oameni de valoare. Exact ca și adversarul său de moarte, PNL-ul.

Premierul Mihai Tudose a decis vineri să îi retragă calitatea de consilier onorific senatorului Eugen Teodorovici, după doar o săptămână de la numirea în această funcţie. În această perioadă, fostul ministru de Finanţe al PSD a avut mai multe poziţii critice la adresa unor măsuri anunţate de PSD şi s-a aflat în contradicţie cu şeful partidului, Liviu Dragnea, amintește ADEVĂRUL.

Cele mai recente exemple au avut loc chiar vineri: după ce Teodorovici a anunţat joi seara la o emisiune tv că veniturile Bisericii Ortodoxe Române ar trebui impozitate, Dragnea a ieşit vineri să spună că nu susţine aşa ceva, iar la recepţia organizată de Ambasada Franţei, Teodorovici a declarat că taxa de „solidaritate” anunţată de noul program de guvernare al premierului Mihai Tudose este „o aberaţie”.

Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi acum consilier al premierului Tudose, a revenit cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române. de această dată cu un plan concret, observă GÂNDUL. Mai exact, propunerea pe care o are în vedere este identificarea, de comun acord cu BOR, care sunt activităţile economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”.

De unde pînă unde o asemenea inițiativă? PSD-ul nu este un partid dus la biserică, deși susținătorii săi pot fi socotiți între cei mai devotați credincioși. N-a avansat niciodată un asemenea proiect, afirmă COTIDIANUL. În preaplinul de păcate și prostii numit program de guvernare, scris de Vâlcov, Dragnea și cine știe ce dactilografă, nu se pomenea de așa ceva. Puțini știu că impozitarea Bisericii nu este nici proiect, nici politică PSD, nici măcar soluție. Pur și simplu, ne aflăm în fața unei găselnițe a fostului ministru de Finanțe. Teodorovici a fost recompensat cu funcția de consilier onorific pentru că l-a trădat pe Grindeanu și a fost demis pentru că a lansat o idee menită a-i aduce un cîștig de imagine, și nu pentru că a avansat o soluție salvatoare.

Liviu Dragnea nu susţine varianta impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române şi nici nu vrea să vorbească despre acest subiect. "Eu zic să încercăm să mai păstrăm nişte instituţii în România, cel puţin, să le ajutăm să existe. Nu susţin această variantă", a declarat, citat de GÂNDUL, Liviu Dragnea, întrebat cum vede o eventuală impozitare a veniturilor Bisericii Ortodoxe Române. Întrebat dacă subiectul s-a discutat în cadrul coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns negativ.

Și preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că, în privinţa modificărilor fiscale, că Guvernul nu trebuie să facă vreun „pas special” şi nici să „reinventeze roata”, subliniind că schimbările frecvente de abordare în domeniul fiscal „nu fac bine nimănui”. JURNALUL NAȚIONAL remarcă faptul că șeful statului a inclus impozitarea veniturilor Bisericii în aceeaşi categorie, catalogând o astfel de iniţiativă drept o „aventură fiscală” care face parte din filmul „lipsit de predictibilitate”.

În plus, coaliţia de guvernare PSD-ALDE decide astăzi soarta proiectului privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din România după ce, aflat la Bruxelles, la o întâlnire cu şeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose a declarat că taxa nu se va aplica, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Preşedintele PSD Liviu Dragnea, cel care s-a prezentat, în repetate rânduri, drept autorul moral al ultimelor programe de guvernare ale partidului său,a lăsat să se înţeleagă că s-ar putea renunţa la proiect, fără a fi însă tranşant.

Altceva este de reținut din acest comportament din PSD. Săptămîna trecută, amintește COTIDIANUL, vorbeau despre impozitarea pe cifra de afaceri. Ministrul Finanțelor s-a scăpat cu o viziune nouă asupra Pilonului II de pensii (adică desființarea lui), Olguța Vasilescu anunță o nouă lege a pensiilor, care să reglementeze situația pensiilor speciale. Tot ea ne-a vorbit despre impozitul pe gospodărie, despre care n-am mai auzit nimic. Dacă mai adăugăm ideile lipicioase ale Gabrielei Firea (subvenții la biciclete, la tinerii căsătoriți, cumpărarea ELCEN etc.), ne dăm seama că viața PSD-ului este dominată de acest concurs năstrușnic de idei.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că activitățile economice desfăsorate de Biserica Ortodoxă Română ar trebui impozitate?Comentarii

Parintele Homohaci 2 gaozari.Un tzaran si-un se curist.

17 iulie 2017 21:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.