Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Turcia a ajuns la un acord de cooperare cu Italia și Franța pentru realizarea unui sistem național de apărare antirachetă. Sistemul EUROSAM este realizat de MBDA pentru conceperea și realizarea de echipamente complete sau modulare de apărare sol-aer pentru interceptarea și distrugerea de tinte aeriene. Anunțul a fost făcut de ministrul turc al Apărării la Ambasada Franței de la Ankara la recepția pentru Ziua Națională din 14 Iulie.

Totodată, oficialul citat de Agenția Anadolu, a precizat că s-au încheiat și negocierile privind aspectele tehnice pentru achizitia sistemului rusesc antirachetă S-400. Stirea agentiei turce adaugă declarația unui oficial de la Kremlin care mentionează ca Rusia nu are rețineri în livrarea sistemelor mobile S-400 către membri NATO.

Președintele Iohannis a anunțat recent că România a făcut o cerere către SUA pentru livrarea de sisteme de apărare Patriot,un program de achizitie cu un cost anunțat de 3,9 miliarde dolari.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.