Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

România poate conta pe sprijinul deplin al Franței pentru pregătirea preluării președinției Consiliului Uniunii Europene și pentru reușita acesteia, a afirmat vineri ambasadorul Michele Ramis, la recepția de Ziua Franței.

Ea s-a declarat bucuroasă că se află "într-o țară care și-a exprimat cu hotărâre opțiunea pro-europeană, care nu cedează tentațiilor naționaliste, populiste și defetiste".

Diplomatul a făcut referire la Parteneriatul strategic Franța — România, despre care a spus că este bazat pe trei piloni — proximitatea, familia europeană și parteneriatul economico-industrial.

Michele Ramis a vorbit și despre sezonul cultural România-Franța, care va avea "o vocație triplă". "Aceea de a întări complicitatea noastră tradițională, dar și de a reînnoi percepția reciprocă pe care fiecare dintre popoarele noastre o are, de a confirma dinamismul și imaginația creatorilor și a societăților franceze și române, de a consolida legăturile economice, culturale și sociale care ne leagă și de a reafirma angajamentul nostru pentru o Europă a Păcii, a ideilor și a cooperării. (...) Sunt convinsă că acest Sezon va fi un moment de excepție pentru relația franco-română care va consolida și mai mult apropierea și prietenia dintre popoarele noastre", a arătat ea.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.