Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Analiștii germani de la Bahr&Fess Forecasts au dat publicității un studiu care arată cât vor valora în primăvara lui 2021 mașinile cumpărate noi în primele luni din acest an. Întins pe 16 clase de vehicule, raportul dezvăluie multe surprize.

De două ori pe an, în toamnă şi primăvară, Bahr&Fess dă publicităţii propriul studiu în privinţa valorii reziduale a vehiculelor. Primul raport din acest an arată cât îşi păstrează din valoare procentual şi cu ce sumă vor mai putea fi vândute în 2021 maşinile cumpărate în perioada ianuarie – mai 2017.

Știm cu toţii că o maşină pentru care plătim astăzi 10.000 de euro va putea fi vândută cu mult mai puţin pe măsură ce timpul trece. Dar cu cât? Această întrebare îşi poate găsi răspunsul în cataloagele de specialitate, însă o interpretare pentru fiecare maşină în parte costă bani frumoşi. Ei bine, specialiştii Bahr&Fess au luat în calcul informaţiile din cataloagele mai sus menţionate şi o distanţă medie parcursă anual de 15.000 km, iar rezultatele au fost date publicităţii în studiul „Campionii valorii reziduale”. Practic, luând în calcul datele de pe piaţa germană – orientative pentru toate pieţele din Europa – analiştii Bahr&Fess au stabilit care va fi valoarea reziduală relativă (în procente, cât rămâne din valoarea iniţială) şi valoarea reziduală absolută (în euro, câţi bani se pierd de la prima achiziţie până la revânzare) pentru 16 clase de vehicule.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.