Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, parafrazând un vechi proverb chinez, că Europa și China trebuie să urce împreună muntele pentru a cunoaște beneficiile dezvoltării economice.

"Un vechi proverb chinez spune că cine nu urcă pe munte nu cunoaște înălțimea cerului. În opinia mea, Europa și China trebuie să urce împreună muntele pentru a cunoaște beneficiile dezvoltării economice, care să aducă prosperitate pentru fiecare dintre țările noastre. În mod cert, China este o putere economică mondială de care trebuie să se țină seamă în mod serios și care trebuie respectată. În mod cert, dezvoltarea Chinei a influențat semnificativ dinamica economică mondială din ultimele două decenii. Așadar, China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa Centrală și de Est reprezintă poarta cooperării economice și comerciale dintre cele două continente cu cei doi piloni importanți ai săi: China, pe de o parte, și Uniunea Europeană, de cealaltă parte", a susținut Dragnea la evenimentul "Dialogul partidelor politice China — țările Europei Centrale și de Est 2017", organizat de PSD la Palatul Parlamentului.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.