Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

„Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secol ul XXI. Este nevoie de bani", a spus joi seara fostul ministru al finanțelor Eugen Teodorovici, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, răspunzând la o întrebare legată de impozitarea Bisericii.

Teodorovici, care este în prezent consilier al premierului Mihai Tudose, a declarat că va iniția discuția cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind impozitarea Bisericii.

„...discuția cu BOR-ul pentru a găsi o cale de comun acord cu cei din Biserică pentru o astfel de abordare. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat și atunci găsim o cale de impozitare, pentru că mi se pare normal...Dacă facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cât a finanțat statul român biserica română, o să vedem că sunt sume foarte importante. Dar trebuie să găsim un echilibru. Repet, propunerea pe care aș vrea să o fac nu am nicio îndoială ca va fi acceptată de BOR”, a spus Eugen Teodorovici.

Integral pe RepublicaComentarii

Parintele Pomohaci Biserica nu va plati niciodata impozite, lua-cas fata-n pula.

15 iulie 2017 8:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.