Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un film de dimensiuni reduse a fost stocat şi redat în interiorul ADN-ului unei celule vii. Cercetătorii consideră că acesta este un pas important privind ,,înregistrarea moleculară'' prin intermediul căreia în viitor experţii vor putea analiza diferitele stări interne ale neuronilor în timpul procesului de dezvoltare.
,,Dorim să transformăm celulele în istorici. Ne imaginăm un sistem de memorie biologic mult mai redus ca mărime şi mai versatil decât tehnologiile din prezent,'' a declarat neurologul Seth Shipman din cadrul Şcolii de Medicină Harvard din Boston.

Abilitatea de stocare a unor evenimente atât de secvenţiate precum un film la un nivel molecular reprezintă cheia reinventării conceptului de înregistrare prin intermediul ingineriei moleculare. Informaţia putea fi recuperată prin simpla secvenţiere a genomului celulei în care era stocată, relatează Science Daily.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.