Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) afirma ca peste 2300 de medicamente risca sa dispara de pe piata, din cauza crizei iminente in sanatate ce va aparea odata cu cresterea, la aproape 30 la suta, a taxei clawback, transmite News.ro.

APMGR cere trecerea imediata la calculul diferentiat al taxei clawback in acest an si la eliminarea obligatiei clawback pentru medicamentele generice, din 2018.

"Taxa clawback este o taxa pe cifra de afaceri pentru producatorii de medicamente si nicio companie din nicio industrie nu poate supravietui mult timp cu un nivel al acesteia aproape de 30%. Asta inseamna distrugerea industriei farmaceutice locale si disparitia unor medicamente esentiale pentru milioane de pacienti, mai ales pentru cei cronici, medicamente care se adreseaza unor arii terapeutice de baza precum: boli cardiovasculare si digestive, cancer, boli ale sistemului nervos central si ale aparatului respirator," a declarat joi, intr-o conferinta, Adrian Grecu, presedintele APMGR.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.