Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Războiul din interiorul PSD se duce pe tot mai multe fronturi. Un nou scandal a fost provocat de un important membru PSD, care are să îi reproșeze foarte multe președintelui partidului, Liviu Dragnea. „Se vede că nu poate” sunt vorbele europarlamentarului Ivan.   

Cătălin Ivan a solicitat convocarea de urgență a unui Congres extraordinar, care să îl evalueze pe Liviu Dragnea, anunță EVENIMENTUL ZILEI.  „Dintotdeauna, de când PSD a fost la guvernare a asigurat o guvernare stabilă, fără convulsii, cu rezultate economice foarte bune, așa cum o arată toate statisticile, nu o spun eu. De când am preluat guvernarea, de șase luni de zile, PSD este într-o continuă aventură, în permanente convulsii, începând cu OUG 13, apoi cu schimbarea fără niciun motiv a lui Sorin Grindeanu, acum aflăm că dușmanul nostru al tuturor este George Soros. De ce trebuie să ne încolonăm cu toții în această bătălie? (...) Este ușor să conduci un partid în opoziție, Liviu Dragnea poate a fost bun în opoziție, dar acum se vede că nu poate conduce partidul la guvernare, ne încurcăm de tot felul de sincope. Am ajuns să ne luptăm cu tot felul de forțe oculte, în loc să guvernăm.

Eu cred că lucrurile sunt foarte grave și nu cred că mai putem aștepta până la un Congres ordinar pe care Liviu Dragnea îl va convoca atunci când îl va convoca. Eu cred că este nevoie de un Congres cât mai rapid pentru a reveni cât mai rapid la decizia membrilor PSD. Eu mă adresez tuturor membrilor de partid, pentru că această situație îi afectează pe toți. Acest mod de a face politică de gașcă, de a prelua partidul alături de doi sau trei oameni, a dus PSD în situația în care este acum”, a declarat Cătălin Ivan, la ANTENA3.

Ivan spune că a avut discuții și cu fostul premier Sorin Grindeanu, un alt om care a cerut convocarea Congresului PSD. COTIDIANUL amintește că, pe 16 iunie, conducerea PSD a votat pentru excluderea din partid a premierului Sorin Grindeanu, decizie luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv Naţional.

Și fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, actual consilier onorific al prim-ministrului, Mihai Tudose, a declarat, joi seară, că nu se justifică alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, judeţul Teleorman. „Nu se justifică”, a răspus Eugen Teodorovici, întrebat de GÂNDUL despre alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în județul păstorit până de curând de Liviu Dragnea.

Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, a propus alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion modern la Alexandria, în judeţul Teleorman, pe care îl consideră „de prioritate ridicată”. Stadionul ar urma să aibă în jur de 5.500 de locuri, să fie la standarde UEFA şi să coaguleze în jurul său competiţii sportive naţionale şi internaţionale, precum meciuri de fotbal din Liga I sau din preliminariile cupei UEFA. Deocamdată, pe stadionul din Alexandria activează doar echipa de fotbal locală FCM Alexandria, care ocupă locul 4 în Liga a III-a, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ.

Dar liderul PSD Liviu Dragnea le-a oferit funcţii şi bani din bugetul de stat social-democraţilor care îl critică iar procesul de înăbuşire a opoziţiei din partid continuă. Moţiunea de cenzură împotriva propriului Guvern şi desemnarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier a stârnit destule critici în interiorul PSD, unele venind chiar de la oameni apropiaţi de Liviu Dragnea. Însă liderul PSD a curmat, pe moment, valul nemulţumirilor cu oferte de nerefuzat, anunță ADEVĂRUL.

Spre exemplu, unul dintre cei mai înverşunaţi social-democrtaţi împotriva Guvernului Tudose a fost, timp de câteva zile, senatorul Eugen Teodorovici. Fost ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene în guvernarea Ponta, Teodorovici i-a acuzat pe liderii PSD, imediat după învestirea Guvernului Tudose, că nici măcăr nu l-au consultat când au decis să lase Ministerul Fondurilor Europene în subordinea Ministerului Dezvoltării, deşi s-ar fi impus un portofoliu de sine stătător. Surse din PSD au declarat pentru ADEVĂRUL că Liviu Dragnea a insistat ca Teodorovici să fie cooptat în Guvern, pe motiv că nu vrea să divizeze partidul, în condiţiile în care fostul ministru de Finanţe este unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta. Iar funcţia de consilier onorific vine mănuşă pentru Dragnea: nici nu-i oferă putere lui Teodorovici, dar îi închide şi gura.

Scandal nu este doar în PSD ci și în coaliţia de guvernare PSD-ALDE, anunță ANTENA3. Conducerea ALDE a decis să respingă categoric introducerea taxei de solidaritate şi a impozitului pe cifra de afaceri. Astfel, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu se poziţionează de partea Guvernului şi a premierului Mihai Tudose, dar împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Într-o ședință a ALDE s-a decis, inclusiv cu votul filialelor din teritoriu, să respingă categoric cele două măsuri din programul de guvernare votat de Parlament atunci când a fost învestit guvernul Tudose. Așadar, din discuțiile care au reieșit din ședința ALDE, aceștia ar merge până în pânzele albe pentru a se împotrivi acestor măsuri, dacă este nevoie chiar cu ieșirea din coaliția de guvernare.


Comentarii

Nicolae Vacaroiu PSD ar merita un lider si mai diabolic decat Dracnea. Parerea mea.

16 iulie 2017 22:59

Robert Negoita Imu place enorm s-o iau, s-o frec, s-o simt intre buci. Ce am in comun cu Elton John, Robert Negoita, Platin si alte genii?

14 iulie 2017 18:48

mircea tov locotenent al sistemului are o misiune de indeplinit,oare cine este Dragnea???nu fiul unui militian,deci un egal ca misiune cu Basescu o progenitura a unui militian-MFA,cu Organ fiu da securist,cu Iohannis,protejatul unui securist,care l-a insarcinat ca sa io impiunga lu fiesa-Martoaga stearpa,ngngngngaaaangngngngaaaa

14 iulie 2017 13:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.