Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preţurile pe piaţa de energie au crescut semnificativ în ultimele luni, afectând atât distribuitorii şi furnizorii dar posibil şi alte industrii, a declarat directorul general al Electrica, Cătălin Stancu.

Eventualele măsuri pentru revenirea la normalitate ar putea lua în considerare o echilibrare a cererii cu oferta, produse de tip forward sau, în măsura în care autorităţile consideră necesar, o măsură administrativă, cum a fost cea luată în cazul RCA privind plafonarea tarifelor, a arătat şeful Electrica.

"Din punctul meu de vedere este esenţial să înţelegem ce se întâmplă şi să luăm măsuri de normalizare. Trebuie să te uiţi la un echilibru între cerere şi ofertă. Dacă acest echilibru nu mai există, să încerci să determini cauzele. Totodată ar trebui să se creeze produse forward. De ani de zile se aşteaptă aceste produse. Aceasta este marea noastră rugăminte către OPCOM, trebuie să ne uităm la produse mature de risc, cum sunt pe pieţele europene. Şi, probabil pe termen scurt, ar putea fi şi luate în calcul şi măsuri administrative pe termen scurt, până la clarificarea situaţiei din piaţa", a spus Stancu.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.