Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PSD continuă să facă piruete fiscale. Impozite noi apar și dispar ca fumul din programul guvernării social-democrate. Nu numai de promisiunile electorale făcute de PSD se alege praful, ci și de viziunea fiscală a PSD.

O viziune vândută drept una profesionistă și „beton“ la începuturile acestei guvernări, pe vremea când se anunța ziua și minutul exact în care vor crește pensiile și salariile. Cum creșteri pe hârtie ar fi, dar bani ba, PSD a încercat să cârpească bugetul cu noi biruri, vedete în domeniu fiind impozitul pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate, afirmă NAȚIONAL. Călcate pe coadă, marile companii au bătut urgent la ușile cancelariilor occidentale iar rezultatul nu a întarziat să apară: în timpul primei sale vizite la Bruxelles noul premier a declarat public că i-a asigurat pe oficialii europeni că nu se va introduce „acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri”.

Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, România rămânând predictibilă în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal, a dat asigurări premierul Mihai Tudose la finalul întrevederii pe care a avut-o marţi cu liderii europeni. ”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat, citat de COTIDIANUL, prim-ministrul, la Bruxelles.

Premierul Tudose a mai afirmat marți că, deocamdată, taxa de solidaritate nu mai este avută în vedere spre implementare, în contextul în care simulările realizate de instituțiile de linie nu au ieșit "foarte fericite". "Nu, nicio altă taxă, pe nimic. Nici pe solidaritate, deocamdată, fiindcă și acolo simulările înțeleg că nu au ieșit foarte fericite. Și atunci (...) facem ca pe vechiul principiu: decât să omor un nevinovat, mai bine mă abțin", a declarat Mihai Tudose pentru ANTENA3.

După întâlnirile de la Bruxelles cu cei mai importanți lideri europeni, premierul Mihai Tudose a ieșit cu toate ideile despre guvernare schimbate, constată ADEVĂRUL. Proaspătul prim-ministru român a trecut marți prin cele mai importante cabinete de la Bruxelles: al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

La conferința de presă ce a urmat acestor întâlniri, și unde gazdele sale l-au lăsat singur (semn al prețuirii pe care i-o arată), Tudose a făcut o dare de seamă a principalelor probleme ale României și a modului în care guvernul său le va aborda. GÂNDUL amintește că specialiștii au avertizat în repetate rânduri că majorările salariale și de pensii preconizate de PSD vor duce la depășirea cifrei de deficit de 3%, impusă de Uniunea Europeană.

Președintele PSD, Liviu Dragnea se contrazice singur în ceea ce privește salariul minim în sensul în care a anunțat un altul diferit de cel cuprins în programul de guvernare. Liviu Dragnea a declarat că Executivul nu va impune un salariu minim de 2000 de lei, precizând totodată că informația s-a rostogolit ”dintr-o greșeală” în spațiul public. În schimb, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, în programul de guvernare votat de Parlament odată cu învestirea Guvernului Tudose, se menționează clar: ”Nivelul salariului minim brut în România, în următorii 4 ani, va fi de 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 și 2.400 lei în 2020. Pentru cei cu studii superioare salariul minim va fi de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei în 2019 și 3.000 lei în 2020”.Comentarii

Parintele Pomohaci Florin Tudose e atat de fin, de viril. As vrea sa-mi dea un numar. De telefon

13 iulie 2017 19:24

Procurorii DNA au avut un șoc la perchezițiile făcute la domiciliile fostei șefe AEP, Ana Maria Pătr (gagica lui Dragnea)! Au descoperit -atenție!- chitanțe, facturi, dar și parte din obiectele propriu-zise de lenjerie intimă și genți, în valoare de aproape 800.000 de euro! Si cand te gandesti ca latraii de la A3 urlau isteric cu spume la vazul posetei lui Udrea de 5000 euro. Ana Maria Pătru a spus că a avut mulți admiratori potenți financiar, printre care si Liviu Dragnea

13 iulie 2017 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.