Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Participanţii la Festivalul Electric Castle, care începe miercuri în comuna Bonţida, judeţul Cluj, vor fi supuşi, în premieră, unor controale pirotehnice şi cu detectoare de metale, pentru prevenirea incidentelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.Şeful IPJ Cluj, Ciprian Miron, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la Bonţida vor fi deplasate trei grupuri canine cu câini specializaţi în depistarea explozibililor, a substanţelor periculoase, dar şi a drogurilor.

”În parteneriat cu alte instituţii am luat toate măsurile de desfăşurare în condiţii de siguranţă a festivalului, pentru a face acest eveniment cât mai sigur. Vom avea la Bonţida 105 poliţişti în fiecare zi din fiecare structură a IPJ Cluj, inclusiv poliţişti în civil. Ca o noutate, pentru asigurarea condiţiilor de securitate, vom efectua un control pirotehnic 24 de ore din 24 timp de cinci zile cât durează Electric Castle, astfel încât persoanele şi mijloacele de transport vor fi verificate. De asemenea, vom avea trei grupuri canine cu câini specializaţi în depistarea explozibililor şi substanţelor periculoase, dar şi a drogurilor. Se estimează că vor fi zilnic între 25.000 şi 30.000 de participanţi, unii dintre ei cetăţeni străini. Nu există informaţii cu privire la un posibil incident sau atentat, dar trebuie să ne adaptăm măsurile, să fim mai prevăzători”, a spus Miron.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.