Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Magyarosaurus dacus, o machetă în mărime naturală a unui dinozaur care a trăit în zona Țării Hațegului în urmă cu zeci de milioane de ani, va reprezenta punctul principal de atracție al ediției din acest an a Festivalului Dinozaurilor, manifestare ce va organizată, în perioada 14-16 iulie, în mai multe localități din perimetrul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului. Macheta sauropodului Magyarosaurus dacus, unicat la nivel mondial, are circa șapte metri lungime și peste trei metri înălțime. Lucrarea este realizată în mărime naturală de către paleoartistul canadian Brian Cooley, cu o deosebită atenție pentru detaliile științifice.

"În premieră, în acest an, pe toată durata celor trei zile de festival, Magyarosaurus dacus, reconstruit la dimensiunea reală de celebrul paleoartist canadian Brian Cooley, va călători în fiecare comună de pe teritoriul Geoparcului, în cadrul evenimentului DinoCaravana. El va fi însoțit de ambasadori și voluntari pentru Geoparc, astfel că membrii comunităților locale și turiștii aflați în zonă vor putea afla o mulțime de informații interesante despre ce înseamnă un Geoparc UNESCO, dar și despre activitățile derulate aici", se arată într-un comunicat al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, remis miercuri AGERPRES.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.