Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană și-a întărit legăturile politice și economice cu Ucraina, prin adoptarea marți a unui acord de asociere cu fosta republică sovietică, care va intra în vigoare la 1 septembrie, relatează agenția DPA.

Controversa asupra acordului a catalizat criza politică din Ucraina în urmă cu trei ani, conducând la îndepărtarea președintelui de atunci, Viktor Ianukovici, care ar fi vrut să amâne pe termen nelimitat acordul în favoarea legăturilor strânse cu Rusia.

Ratificarea a fost din nou suspendată anul trecut, când alegătorii olandezi au respins-o printr-un referendum fără caracter obligatoriu. Ea a fost votată de parlamentul olandez numai după ce acesta a primit asigurări scrise că acordul nu ar pune Ucraina pe calea aderării la UE.

Integral pe AgerpresComentarii

PRECIZARE - pe scurt: EURO-jigodiile au intrat în panică după summit-ul din Varșovia și ”au ales” să-și bage EURO-poolla în ei de olandeji, le-au declarat referendumul ca fiind ”fără caracter obligatoriu” (adică, practic, l-au mai tras o EURO-muie la proști, n.red.) și au semnat (o nuoă) POOLLĂ de ”acord”... Cu respect, ”redacția”-poollii (100% ”europeană”, n.red.)

12 iulie 2017 0:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.