Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sectorul transporturilor (inclusiv aviația) generează 23% din totalul emisiior de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană. Fie că sunt folosite pentru transportul de mărfuri sau persoane, autovehiculele reprezintă o necesitate a societății actuale cu implicații nefaste directe asupra mediului și sănătății umane. Însă odată conștientizate aceste implicații, șoferii pot ajuta la reducerea efectelor urmând câteva reguli simple. Un rol important în procesul de reducere a amprentei asupra mediului îl au anvelopele, care au o influnță extrem de mare asupra consumului de carburant. Din punct de vedere ecologic, anvelopele din clasa A de eficiență privind consumul de combustibil reprezintă cea mai bună alegere. Această categorie de anvelope prezintă cea mai mică rezistență la rulare și, prin urmare, necesită cea mai mică cantitate de energie, și implicit combustibil, pentru a rula.

Rezistența la rulare se referă la energia consumată în procesul de deformare care are loc în momentul în care anvelopa stabilește aderența cu suprafața drumului. Anvelopele cu o rezistență la rulare mai scăzută economisesc energie, combustibil și protejează mediul înconjurător. Rezistența la rulare are o pondere de 20% în consumul de combustibil al autovehiculului”, a explicat Matti Morri, technical customer service manager, Nokian Tyres.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.