Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, Mircea Cărtărescu a făcut o comparație între percepția asupra miliardarului George Soros și asupra șefei DNA Laura Codruța Kovesi. „Există Kovesi, tot ce merge rău în România e legat de Kovesi. Dacă îl întrebi pe Băsescu, la fel, pe Voiculescu, la fel. Cel puțin de același calibru ca și Soros, de data asta însă cu o anumită justificare. Din punctul lor de vedere, Soros e o gogoriță, o prostie totală, dar Kovesi e cineva care e foarte tare în coastele lor”, a spus el, adăugând că niște oameni care au probleme de etică vor fi întotdeauna împotriva justiției.

Cărtărescu: Cred că orice succesor ar veni la DNA, el ar fi aproape obligatoriu de partea puterii

„E trist din punctul meu de vedere că toată justiția se leagă de acest punct, de această redută, care e Kovesi. Nu e normal ca o singură instituție și un singur om să fie un baraj, un dig împotriva asaltului împotriva justiției. Justiția ar trebui apărată de mai multe instanțe, cu adevărat independentă politic ar trebui să fie. Stat fără justiție liberă nu poate exista. Cei care nu au sentimentul că e ceva etic în politică, evident că nu doresc o justiție liberă, și atunci lovesc asupra acestei instanțe reprezentate de DNA și Kovesi pentru că e ultima redută”, a continuat Cărtărescu.

Integral pe RepublicaComentarii

Kovesi = barosul politic al unor interese oculte, inclusiv antinationale. Ea, saraca, cu mintea ei putina, nici nu stie a cui proza o recita, dar e tare in copita si, de aceea, este de maxima eficienta. Pornograful Cartarascu mananca si el din aceeasi troaca, astfel ca e de inteles sa puna umarul la apararea huidumei asexuate. Temerile cu privire la independenta justitiei sunt basme macoviciene pentru puradei! I numele independentei justitiei se comit cele mai abominabile nedreptati si abuzuri, chiar si crime! De fapt, justitia a devenit instrumentul murdar ai uneia din gastile politice ajunse la puterea adevarata. Adica cea oculta. Cand un personaj a iesit din joc, cum s-a intamplat cu Iliescu si cu Basescu, acesta devine "dusmanul justitiei", dar nu este executat ca un borfas politic de rand, deoarece stie prea multe secrete din interior si poate darama sandramaua insasi a asa-zisei justitii. Ehe, ce adevaruri teribile spunea despre justitie, cu 2600 de ani in urma, filosoful Pitagora !!!

11 iulie 2017 11:59

nae Ce prostii vorbeste imbecilul asta ! Pai Kovesi este un personaj corupt , mincinos, avid de putere , care nu indeplineste corect actul de justitie ci dimpotriva , se foloseste de prerogativele imense de forta si se introduce in jocurile politice ! Despre asta vorbim scriitorule , care ani de-a randul ai suflat in cavalul lui Basescu ! Cine mai crede-n tine ?

11 iulie 2017 9:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.