Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Augustin Buzura, în vârstă de 78 de ani, a murit luni seară. Psihiatru, prozator şi eseist român contemporan, Augustin Buzuara era din 1992 este membru titular al Academiei Române. A fost preşedintele ICR între 2003-2005 şi director al revistei Cultura.


Informaţia a fost confirmată de academicianul Eugen Simion, într-o intervenţie telefonică la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

„Buzura a făcut să nu fie sub comunism o Siberie a spiritului. Romanele lui Buzura au fost citite, căutate, reeditate, consultate în zeci de mii de exemplare pentru că oamenii vedeau acolo că el încearcă să spună adevărul. Un prozator în linia lui Slavici şi Rebreanu. Nu avea o frază strălucitoare, uşoară. Era greoaie dar gravă, nu zbura deasupra frazelor limbajul lui, ci căuta ceva în interiorul lucrurilor. Pierderea lui e uriaşă pentru literatura noastră”, a spus Eugen Simion, la Antena 3.

Integral pe AdevărulComentarii

RIP! Să-i fie țărâna ușoară! În schimb fascistul ăla de Horia Roman Kakapievici încă mai trăiește, ca s-arunce cu căcat în istoria neamului românesc. Păi nu merită Patapievici o mUE?

10 iulie 2017 21:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.