Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministresa Muncii, Olguța Vasilescu, recunoaște că pensiile speciale cocoșează literalmente fondul de pensii. Vasilescu a afirmat că 100.000 de pensii speciale reprezintă echivalentul a patru milioane de pensii ale românilor de rând.

Ministrul de resort a confirmat corectitudinea datelor livrate de Institutul Național de Statistică, potrivit cărora valoarea totală a celor 100 000 de pensii speciale aflate în plată echivalează cu patru milioane de pensii normale – destinate evident românilor ”de rând”, anunță ADEVĂRUL. „Vrem să avem toata baza de date pentru a putea corecta sistemul. Altfel, nu putem vorbi despre o lege corectă”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Aceasta susţine că legislaţia a fost de prea multe ori cârpită, prin urmare, până la 1 octombrie, va veni cu o propunere care să îndrepte inegalităţile în materia pensiilor. Doar că ministrul Olguța Vasilescu se încurcă în cifre sau nu știe de unde îi parvin informațiile, observă COTIDIANUL. Noroc că Institutul Național de Statistică a citit declarația și, fără să cadă pe spate că a fost rostită de favorita PSD-ului, a răspuns: „Reiterăm faptul că Institutul Naţional de Statistică nu deţine şi, prin urmare, nu a avut cum să furnizeze informaţii privind numărul beneficiarilor de pensii speciale, cuantumul acestora şi/sau suma totală pe care o reprezintă aceste tipuri de pensii“.

Chestia cu o lege ”corectă” este, evident, doar pentru uzul urechilor românilor naivi, care mai speră că legea să fie îndreptată. În realitate, afirmă GÂNDUL,chiar dacă Vasilescu nu cunoștea exact ponderea pensiilor speciale, este politician (parlamentar și primar mai exact) de mult prea mult timp pentru a nu ști cum stau lucrurile. Atunci când votează pensii speciale pentru ei sau pentru diverse alte categorii de la care așteaptă contraservicii, politicienii știu exact ce fac. Și mai stiu si că banii vor veni de la bugetul de stat.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat o nouă lege a pensiilor. „Am vorbit în perioada în care se discuta despre legea salarizării că, după ce vom finaliza această lege, vom începe discuţiile, dezbaterile, despre o nouă lege a pensiilor. (...) Ministrul Muncii acum se pregăteşte şi o să stabilească când, cum, cu cine se întâlneşte şi cum elaborează acest proiect de lege", a spus Dragnea, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

În timp ce Vasilescu și Dragnea se dau de ceasul morții să ”corecteze” sistemul, noua lege a salarizării taman a dublat pensiile speciale destinate parlamentarilor – și nu numai. Ca urmare, susține NAȚIONAL, uimirile politicienilor în fața nedreptăților tot de ei instaurate sunt simplă apă de ploaie și cine crede că lucrurile se vor schimba în bine doar își intreține o iluzie deșartă.Comentarii

Parintele Pomohaci Mai oameni buni veniti sa va consolez eu. Prima data inchideti ochii, veti avea un shoc. Apoi va veti obisnui. Daca se leaga o relatie intre noi eu stiu ce am de facut. Nu va veti culca flamanzi, ci doar cu coaiele golite de sperma. Imi sunteti dragi. Va astept din vesnicii!

12 iulie 2017 10:21

Eugen 4.000.000:100.000=40 Deci o pensie speciala ar fi de 40 de ori mai mare decat o pensie nespeciala. Cred ca totusi Olguta minte. Ar face mai bine sa spuna adevarul pt ca, oricum, diferentele sunt prea mari. Dar sa nu ne ia de prosti cum ne iau cu toate "programele" lor.

12 iulie 2017 9:55

solo In sfarsit, v-ati prins ca BOC avea dreptate sa taie pensiile nesimtite. Tarziu! Voi ati sarit la gatul lui, iar acum, dupa 9 ani ati descoperit APA CALDA a lui BOC. Din pacate o veti RACI. Adica nu vETI face NIMIC! Bateti din gura.

12 iulie 2017 8:53

Pensiile, bată-le vina! În orice țară din lume pensiile nu sunt prea mari, dar sunt mai multe soluții oferite pensionarilor pentru ca viața la pensie să fie cât de cât mai omenească. În opinia mea pensia oricare ar fi ea trebuie calculată după contribuția individuală la fondul de pensionare. Dar e relativ dificil pentru că valoarea monedei naționale nu a fost stabilă, însă artificiile de calcul și metoda după care se calculează pensia-n România sunt aberante și discriminatorii. Sunt destui experți financiari care să găsească o soluție onorabilă de bun simț și mai justă. Chestia e că din cauza leprelor din cocina legislativă a țării, niște hapsâni după bani mulți și câștiguri mari din nimic, se tot ajunge la pensiile ălea nesimțite. Unde mai punem și corupția politică existentă la turma de boi, vaci și porci din grajdul legislativ al țării, unde care mai de care e mai hapsân să se căpătuiască cu mită de milioane de euro per nemernic, pentru că dacă sunt mulți hoți care fură și au furat până acum iar legea n-a prea prins prea mulți, atunci leprele continuă perpetuarea nemerniciei și a corupției, dar caută în același timp să bage pumnu-n gura organelor legii, fie că sunt procurori, fie că e DNA-ul, ba-l mai bagă și pe George Soros și ditamai masoneria ocultă a iluminaților cu opaițul în ciorbă, pentru ca leprele nenernice politice corupte să scape neprinși. Păi la nivel național din 1990 începând s-a practicat solicitarea și primirea de mită, sute de mii de nemernici au ajuns nababi de pe urma funcțiilor politice deținute-n administrația de stat locală sau centrală, câțiva au fost prinși, dar majoritatea râd și dau cu tifla pulimii, dar vor și pensii speciale nesimțite. Păi să nu-i fuți în gură?

12 iulie 2017 4:42

Dr. Bacalbasha, parlamentar PSD Parcagiule, tot ce poti sa faci e o mica laba. Vom castiga iar alegerile oricate spume ai face.

11 iulie 2017 22:00

Parintele Pomohaci victor, imi place virilitatea ta. Esti liber?

11 iulie 2017 20:38

victor Pensiile speciale constituie o infractiune foarte grava. Se atenteaza laanta bugetului al bunului simt. Este un grav abuz si o grava discriminare si o incalcare a constitutiei. Trebuie facut tot ce este posibil pentru abrogarea legilor imorale in baza carora ce calculeaza aceste pensii si aplicarea legii contributivitatii.Domnul blanaru cunoaste toate dedesubturile acestor legi.

11 iulie 2017 18:27

Parcagiu de servici Daca nu se rezolva problema cu pensiile "speciale" , cred ca va trebui sa dam in judecata Statu` Roman ! Si...nominal pe toti cei care-au aprobat asa ceva !!! Ori sa punem mana pe pusti ???

11 iulie 2017 18:06

Stan Păţitul L-am înjurat pe BOC, dar se pare că CONTRIBUTIVITATEA este soluţia corectă. Dar pe Dâmboviţa clientelară şi nepotistă aşa ceva nu cred că va "prinde"

11 iulie 2017 14:01

Lingaul Cand vor disparea aceste pensii care in nici o tara civilizata nu sunt asa .Acestea de fapt sunt pensii pentru handicapatii nesimtiti ale caror familie traieste din aceasta pensie si restul o freaca la greu .Diferentiere la pensie va fi din ce in ce mai mare ,oare nu se pot limita la 5000 6000 ca se poate trai fff bine din acesti bani!!

11 iulie 2017 13:56

iulian Dincolo de sursa informarii, INS sau alta, personal sunt convins ca valoarea este reala. In situatia asta, daca asfel de pensii nu ar mai exista, pensiile romanilor s-ar putea dubla peste noapte. In societatea romana postdecembrista notiunea de echitate a lipsit si lipseste cu desavarsire. Mai mult decat atat este luata constant in deradere. O valoare comunista, nu-i asa?

11 iulie 2017 12:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.