Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Întreaga lor carieră politică s-a derulat sub egida social-democrată. Însă afacerile unora dintre liderii sau apropiații acestora au ca public țintă cu totul altă categorie socială decât cea a electoratului clasic de stânga.

Una dintre afacerile de lux a social-democraților aparține chiar liderului partidului, Liviu Dragnea. Magazinul de pantofi de lux de pe Calea Moșilor din București, Ștefan Burdea, este deținut în acte de fiul liderului PSD în asociere cu designerul Ștefan Burdea și cu Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Dragnea și actual secretar de stat în noul guvern. Aici, afirmă ANTENA3, prețul unei perechi de pantofi nu este accesibil multor români.

Pornește de la 450 de lei și poate depăși 6000 de lei. Afacerea lui Dragnea a ieșit la iveală la puțin timp după ce șeful PSD a anunțat că intenționează să renunțe la indemnizația sa de 20.500 de lei pentru că i se pare nedrept ca demnitarii să aibă salarii atât de mari în comparație cu cetățenii de rând.

Momentul de răscruce al carierei politice a lui Liviu Dragnea îl reprezintă însă dosarul ‘Tel Drum’, scos acum la iveală de Rise Project, un ONG care face parte din grupul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), finanțat de George Soros prin “Open Society Institute’, alături de USAID, un ONG american în care este implicat financiar același George Soros. Caracatița Teldrum se întinde peste un sfert din România susține ROMÂNIA LIBERĂ.

Aproape 430 de milioane de euro în ultimii zece ani. Aceasta este suma pe care compania privată controlată informal de către Liviu Dragnea, Teldrum SA, a obținut-o de la stat. Teldrum SA a primit lucrări în zece județe din 2007 încoace. Politicienii PSD din unele din aceste județe sunt acum răsplătiți de către liderul partidului cu funcții în Guvern și în structurile guvernamentale extinse.

În plus, șeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi mers în Brazilia, de mai multe ori, alături de reprezentanți ai companiei TelDrum, de patronul sinucigaș al Regiotrans, dar și de proaspăt angajata secretară de la minister, scrie Rise Project, care a publicat o anchetă semnată împreună cu reporterii unei televiziuni din Brazilia, anunță GÂNDUL.

EVENIMENTUL ZILEI afirmă că peste un milion de euro ar fi încasat Liviu Dragnea de la omul de afaceri Costel Comana pe parcursul a doi ani, din 2007 până în 2009. Este vorba de mai multe proprietăți, pe care Dragnea i le-ar fi vândut omului de afaceri. Trei dintre aceste proprietăți se aflau în Turnul Măgurele, una la mare și alta în județul Prahova, la munte, dezvăluie sursa citată. Costel Comana a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea si era prieten cu șeful PSD și soția sa.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă că "nu are bani în Brazilia", făcând referire la anchetele RISE Project, potrivit cărora, șeful Camerei Deputaților ar avea mai multe afaceri în statul sud-american. „Nu am bani în Brazilia. Nu am transferat bani în Brazilia. Sunt nişte hârtii fără număr de înregistrare, fără nimic.

Acest document era fluturat de un individ Niţulescu din 2012. Spunea că e de la DGIPI sau de la Poliţie. Nu există nicio asumare a DGIPI. E o înşiruire de minciuni acolo. În ceea ce priveşte comunicatul DNA, acolo nu apare numele meu. Presa liberă a sistemului a spus că acest comunicat e după ce a apărut această anchetă", a spus Dragnea, citat de NAȚIONAL.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, vineri, un comunicat de presă în care spune că o parte din aspectele conţinute în investigaţia publicată joi de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, iar în acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, în 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, anunță ADEVĂRUL. Totodată, DNA afirmă că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.

COTIDIANUL susține că descinderea în forță a ANAF-ului la sediul Rise Project a fost o formă de presiune, inadmisibilă în cazul unui politician de calitate și al unui partid cu pretenții. Oamenii din PSD promovați de Liviu Dragnea au scăpat hățurile. Nu-i mai țin nervii. Fie Dragnea le-a cerut, fie au simțit că este terorizat de această maltratare mediatică și că trebuie să-i ofere o mînă de ajutor, nu contează. Fie una, fie alta, tot reacție de tip totalitar rămîne.Comentarii

Parintele Pomohaci Marius Ivanescu, imi rsti drag. Te-am asteptat din vesnicii!

10 iulie 2017 19:22

dezvoltator Haidi mai....! Acu`...toate afacerile cu oarece succes is ale lu` Dragnea ? Sunteti idioti cu...diplome ?

10 iulie 2017 18:44

ion Traian Basescu a furat Flota Comerciala Maritima a Romaniei ( 300 milioane euro ) si nu a patit nimic!!!!!!!!!!

10 iulie 2017 14:42

FLORI Si ce daca fiu sau are magazin de pantofi,Basescu Traian nu a avut Fabrica de Inghetata si Mircea Basescu facea import-export ilegal de armament ???? Si s-a intamplat ceva????

10 iulie 2017 14:39

@lingaul A cantat sigur, nu in bascalie cum lasi tu sa se inteleaga. A cantat caci a avut o formatie, iar repetent a ramas tocmai pentru a mai sta un an in Bucuresti

10 iulie 2017 14:21

Lingaul Eu personal nu-l sufar dar va mai spun una buna e prieten si cu Pomohaci !! si a cantat si la nunti .

10 iulie 2017 14:13

@Marius Ivanescu N-a venit in cu sandale si ciorapi pentru ca n-avea bani. Ci de prost! El este fiu de militian, al unui militian jmecher care sa se puna bine cu sefii le crestea porci pe la taranii din sate pe care-i santaja pentru ca furau porumb dela CAP. Asa s-a intamplat pe la Islaz. Moldoveni si in alte parti une a lucrat tata-su. Asa ca a avut de unde sa invete

10 iulie 2017 14:07

ionut Mai mare hot ca Basescu ,care v-a condus 10 ani nu poate fi nimeni. Si a fost si 10 ani Ministrul Transporturilor cand a zis ca nu avem nevoie de autostrazi! Despre asta nu are de zis nimic Binomul si Propaganda ???????

10 iulie 2017 13:48

Gheorghe Craioveanu.. Pai cum a obtinut propietatii la Constanta si la munte el fiind din Teleorman,,,,este cam batator la ochii,,cum a fentat statul,,si a ajus un hot de tara sa conduca Romania...

10 iulie 2017 13:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.