Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pe când era puternic şi în bani, fostul primar al sectorului 2 Neculai Onţanu întindea, de sărbători, sub sigla UNPR, partidul generalilor “reîncărcaţi”, mese mari în parcul din faţa primăriei. Cetăţenii se aşezau la rând şi primeau un castron cu fasole cu ciolan, o data, alta data câte un castron cu sarmale, un sfert de pâine albă şi un ardei iute şi, obligatoriu, un pahar de tuica.

Domnul Mihai, vecinul meu, era mereu pe fază. Nu ştiu cum făcea, cum dregea, dar, după o astfel de parnghelie, mă trezeam, spre seară, cu el la uşă cu un castron de sarmale în mână:

- Domnu’ Mihai, ştiţi, daţi altcuiva, ca eu cu tocătura nu mă prea împac...

- Ia băi Iuliane, ca-i gratis, de la Onţanu...

Astfel de paranghelii se plăteau şi, cu siguranţă, se mai plătesc încă, în alte locuri, din bugetul primăriilor pentru “acţiuni social-culturale” sau “cultură-recreere-religie”. Anul acesta Primăria sectorului 2 are un buget pentru “cultură-recreere-religie” de 70 de milioane de lei (15,5 mil. euro), adică 6% din bugetul de cheltuieli de 1,3 mld. lei aprobat de Consiliul local. În 2005, ultimul an “plin” al lui Onţanu la primărie, înainte de a fi arestat (martie 2016), bugetul de “cultură-recreere-religie” a fost de 148 de milioane de lei (33 mil. euro). Paranghelii de 33 de milioane de euro anual, doar într-o primărie de sector, pentru care nu răspunzi în faţa nimănui! Să vină DNA şi să demonstreze că nu-i o acţiune “social-culturală de recreere” Maria Tănase care se scurge din boxele Primăriei sectorului 2, sarmalele “tradiţionale româneşti” şi tuica de Zalău! Hai să vedem cum demonstrează! Să demonstreze “ilegalitatea” nu “oportunitatea”, că de oportunitate nu are voie să se atingă că aşa a zis dl Dragnea!

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

FLORI Trebuie sa fie mare prost sa crezi ca PSd a castigat alegerile cu sarmale si stiu ce minciuni mai spune propaganda pupincurista! PSD a castigat alegerile pentru ca a demonstrat intotdeauna cand a fost la guvernare ca stie sa guverneze ,stie sa faca ceva bun pentru romani. PSD are un Program de Guvernare foarte bun! Spuneti voi pupincuristilor ce program de guvernare au avut ,s-au au PNL, USR, PMP ????????

10 iulie 2017 7:34

Silviu Brucan: Romanian people- stupid people Omul relateaza o experienta reala, simptomatica vis-a-vis de felul in care sunt conduse sectoarele capitalei. Si Vanghelie, si Ontanu, si Piedone, si Robert Negoita, Elena Udrea in colegiul Moghiorosi, etc au folosit din plin pomeni ieftine: sacose cu mancare, castroane cu sarmale, fasole, etc. Avem in continuare un electoral foarte imbecil daca sunt in continuare alesi asemenea oameni.

9 iulie 2017 13:26

Apel la luciditate Imbecili ca Gheorghe Craioveanu reusesc sa starneasca indignarea oamenilor de bine. Acum intrebarea care se impune? Unde ati fost in decembrie 2016? De ce n-ati iesit la vot si ati permis prin nepasare ca partidul criptocomunist sa ne copleseasca cu mizeria lui

8 iulie 2017 21:24

@Gheorghe craioveanu Lui Ionica nu-i e frica si nic foarte greu sa recunoasca ce vrei tu, dar noua celor care te urmarim de o buna perioada de timp, mai ales de cand iti tii capul plin de rahat sprijinit in mana stanga, nu ne e greu de loc sa apreciem cate castroane pline de kkat ai mancat la viata ta. De aia apari mereu, cu idei impotriva unei natii ( a natiei tale) care vrea sa-si scoata capul din kkatul comunist in care a fost educata. Tu ramaii un ultim bastion. Adica un mare kkt!

8 iulie 2017 19:24

agenturilii straine Craiovene recunoaste ca in loc de sarmale, consumi sperma, postac pestifeluc.

7 iulie 2017 23:16

Lingaul Iulica si eu zic gura mica ,cand mergeti undeva inebunesc toti sa aveti ce baga in voi si bea ,asa ca lasati-o mai usor doar aia sunt napastuiti dar voi de ce ????E jalnic cand vezi ziaristii ce clampanesc si beau cand e degeaba !!!

7 iulie 2017 21:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.