Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ia românească - La Blouse Roumaine a fost omagiată, joi seară, în cadrul evenimentului "Mesageri identitari", desfășurat în Sufrageria Regală de la Muzeul Național de Artă al României (MNAR).

Pornind de la o selecție de tablouri aflate în patrimoniul muzeului — Camil Ressu — "Țărănci în biserică"; Nicolae Grigorescu — "Fata cu zestrea ei"; Sava Henția — "Țărancă brodând"; Nicolae Vermont — "Interior țărănesc"; "Camil Ressu — "Țărancă cosând"; Ion Theodorescu-Sion — "Țărani din Abrud"; Ștefan Constantinescu — "Țărani" — care sunt reprezentate personaje ce poartă costume tradiționale românești, organizatorii au propus o serată dedicată simbolisticii veșmintelor naționale.

Președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, amfitrionul întâlnirii organizate de ICR și MNAR, a afirmat că "Mesageri identitari" reprezintă "un proiect care trebuie să devină o tradiție, o permanență, o obișnuință necesară pentru noi toți".

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.