Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Speriați de glonțul care le-a trecut pe lângă tâmplă la moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu, pesediștii l-au pus pe Liviu Dragnea sub controlul partidului – situație intolerabilă pentru acesta. Ca urmare, odată calmate apele după instalarea Guvernului Tudose, Dragnea intentionează să facă ordine în partid, intenție facilitată de existența mai multor filiale PSD patronate de conduceri interimare și a altora unde slabele rezultate obținute la alegerile din 2016 justifică schimbarea liderilor.

Surse din PSD au declarat că imediat după vacanță va începe un tur de forță cu alegeri interne în PSD. Liviu Dragnea l-a mandatat pe omul său de bază, președintele executiv, Niculae Bădălău, să meargă din organizație în organizație pentru a asigura corectitudinea scrutinului. Cel puțin șase organizații județene vor fi decapitate, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile din 2016, susține STIRIPESURSE.RO.

Iar dacă tot se dă startul alegerilor interne în PSD, Dragnea nu va rata prilejul de a pune la punct filialele Timiș și Caraș Severin – care l-au înfuntat pe față în timpul crizei Grindeanu și au boicotat moțiunea de cenzură. NAȚIONAL subliniază că tot ce trebuie să facă Liviu Dragnea este să aibă mare grijă la ”baronii” locali care s-ar putea simți călcați pe bombeu cu ocazia schimbării conducerii unor filiale. Nu de alta, dar liderul pesedist nu-și poate permite acum declanșarea unui nou conflict intern iar partidul are deja destui dizidenți.

Cum au aflat că au rezolvat problema majorității și că a trecut Cabinetul Tudose, senatorii și deputații PSD au și rupt ușile Casei Poporului, cot la cot cu colegii de la opoziție. Cu toate acestea, înainte să își părăsească birourile, au primit câte un draft de instrucțiuni de la PSD. „Lectura suplimentară de vacanță“, după cum au numit-o unii dintre aleșii social-democrați, nu este altceva decât punctajul formațiunii cu care parlamentarii de la PSD trebuie să iasă în organizații și să combată opoziția sau să le închidă gurile nemulțumiților din partid sau din afara lui. COTIDIANUL a aflat ultimele strategii de comunicare politică pe care PSD vrea să le folosească pe timp de vară, mai ales că Guvernul are ceva restanțe, iar perioada concediilor tuturor românilor lărgește mult spațiul de manevre atât de necesar ordonanțelor.

Nemulțumiții și insurgenții din interiorul PSD vor fi trași de urechi, dar nu vor fi excluși, pentru că trebuie demonstrat foarte clar opiniei publice că în partid există libertate de exprimare, și nu atât de mult discutata dictatură a lui Liviu Dragnea. Totuși, responsabilitatea taxării zbenguielilor politice le revine organizațiilor din care aceștia fac parte, și nu centrului, se arată în „lectura de vacanță“ a pesediștilor.

Pentru a-și asigura și controlul total asupra guvernului, Liviu Dragnea a trimis în Guvernul condus de Mihai Tudose mai mulţi oameni care de-a lungul timpului au trecut testul fidelităţii şi care vor supraveghea respectarea punerii în aplicare a programului de guvernare, dar mai ales vor urmări ca demnitarii din Executiv să nu iasă din cuvântul şefului din Şoseaua Kiseleff, anunță ADEVĂRUL.

Şeful PSD a blindat Guvernul Tudose cu oamenii săi fideli, această tendinţă fiind vizibilă încă de la primul cerc al puterii, adică nivelul vicepremierilor.Sevil Shhaideh a fost din nou numită vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, ea fiind responsabilă cu redirecţionarea banilor de la centru către primarii din teritoriu. O funcţie special creată în noul guvern este cea de vicepremier fără portofoliu, rezervată fostului lider al deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, credincios 100% lui Dragnea.

Alt pilon al Guvernului, dacă ne uităm la importanţa funcţiei, e ministrul de Interne, alegerea fiind şi de această dată Carmen Dan, demnitar şi în Guvernul Grindeanu. În anii 2000, Carmen Dan a fost consilier juridic la Serviciul Juridic şi Contencios din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman condus, la acea vreme, de Liviu Dragnea, Tot din judeţul natal al liderului PSD este şi Adrian Gâdea, repus secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării din prima noapte în care Tudose a fost premier, după ce fusese demis de Sorin Grindeanu.

La Secretariatul General al Guvernului au fost repuşi pe funcţiile pe care le-au mai ocupat Mihai Busuioc şi Adrian Mladin. Primul şi-a dovedit fidelitatea mai ales în ultimele zile în care la Palatul Victoria era Sorin Grindeanu şi nu a vrut să contrasemneze mai multe decizii din postura de secretar general.Comentarii

Robert Negoita Am doctorat in drept la Bioterra. Gili Barbulescu, un profesor adventist mi-a facut lucrarea contra cost.

4 iulie 2017 20:58

Robert Negoita V-as fute! Asta daca as avea cu ce.

4 iulie 2017 18:58

Eugen, alias nae gaozarul postac PSD toate ziua am avut mancarimi in fund. cand am ajuns acasa de la liceu, mama mi-a gasit carnetul rosu de membru printre vibratoare. Cst mi-era de rusineeee!

4 iulie 2017 18:56

Moarte Psd-ului unul esti tu @nae pupicurist al puscariasului Dragnea

4 iulie 2017 14:04

nae Cand dracu vom scapa de haita de pupincuristi obedienti ai dictatorului taranus baron local hot si pervers LD !

4 iulie 2017 13:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.