Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O declaraţie nefericită a noului ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, privind desfiinţarea pilonului II de pensii, a făcut ca mediul de afaceri să intre în panică, bursa să scadă abrupt, iar leul să se deprecieze.

Noul ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, a provocat o adevărată debandadă în mediul de afaceri din România, dar şi printre cetăţenii îngrijoraţi de viitorul pensiilor lor, după ce a declarat că pilonul II de pensii va fi desfiinţat, informaţie care a fost negată ulterior de premier. Spusele lui au atras reacţii febrile ale afaceriştilor, care au dus la deprecierea bursei şi a monedei naţionale, dar şi ale guvernanţilor. „Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului“, a fost declaraţia nefericită a lui Mişa, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.