Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul Executiv Naţional (CExN) al PSD se întruneşte astăzi, pentru stabili lista finală a membrilor propuşi pentru a face parte din Cabinetul Mihai Tudose.

Iniţial, această listă ar fi trebuit să fie definitivată iari, însă discuţiile s-au complicat mult şi finalizarea lor a fost amânată pentru astăzi.

Astfel, întreaga procedură până la trecerea noilor miniştri pentru comisiile parlamentare întârzie, până când liderii PSD din CExN se înţeleg între ei asupra numelor. Este o amânare oarecum neaşteptată în calendarul stabilit pentru noul Guvern. Astfel, echipa de miniştri nu va fi constituită aşa de repede cum îşi dorea Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, înainte de votul la moţiunea de cenzură contra lui Sorin Grindeanu, Dragnea spunea că, dacă moţiunea este aprobabtă de Legislativ, joi, 29 iunie, noul cabinet ar trebui să intre în pâine.

Discuţiile de ieri cu şefii organizaţiilor PSD a avut loc departe de ochii jurnaliştilor, la Vila La 1. Anterior, premierul desemnat Mihai Tudose a avut o discuţie destul de îndelungată, în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, cu liderul partidului.

Sunt mai multe nume din Cabinetul Grindeanu care se vor regăsi, cel mai probabil, în noua echipă guvernamentală: Teodor Melescanu (ALDE), Grațiela Gavrilescu (ALDE), Sevil Shhaideh (PSD), Marius Alexandru Dunca, Ana Birchall, Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan.

Apar și alte nume de posibil miniștri: Mihnea Costoiu – Ministerul Educației și Cercetării, Rovana Plumb – Ministerul Fondurilor Europene, Sorina Pintea – Ministerul Sănătății. În plus, se vor opera și schimbări în structura Executivului, conform Digi24.

În cursul serii, pe TVR 1, Lia Olguţa Vasilescu a promis că vor fi surprize, sugerând că noul guvern va avea o componenţă substanţial schimbată.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că formațiunea politică își păstrează cei patru miniștri și în Guvernul Tudose: Grațiela Gavrilescu — viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu — ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu — ministrul Energiei, și Viorel Ilie — ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.