Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât confiscarea a 130.000 de dolari, parte nejustificată din avere de fostul manager al societăţii de administrare a imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Braşov, Dan Vele, sentinţa ICCJ fiind prima dată într-un astfel de caz, reclamat de ANI.În 20 martie 2001, SC RIAL SRL Braşov a sesizat Parchetul Naţional Anticorupţie - Serviciul Braşov cu privire la Dan Vele, fost administrator la SC RIAL SRL, pentru nedepunerea declaraţiilor de avere nici la numirea şi nici la eliberarea din funcţie, solicitând declanşarea procedurii de cercetare a averii prevăzute de Legea 115/1996.

SC RIAL SRL are ca obiect administrare a imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Braşov.(..)Parchetul a făcut recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea dosarului la Comisia de Cercetare a Averii, care a stabilit că persoanele cercetate au obţinut ilicit cota de 39/50 din avere şi au trimis cauza spre soluţionare Curţii de Apel Braşov, care, în 27 februarie 2008, a menţinut soluţia.

Astfel, soţii Mirela şi Dan vele au contestat decizia la ICCJ, care a restituit dosarul la Curtea Braşov, instanţă care, în 12 iulie 2010, a constatat provenienţa licită a bunurilor dobândite de familia Vele, respingând sesizarea PNA (acţiune continuată ulterior de Agenţia Naţionalăd e Integritate).
Integral pe Mediafax