Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Barem Română Evaluarea Națională 2017. Ministerul Educației Naționale afișează astăzi, la ora 15.00, baremul la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2017.

Peste 140.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut astăzi proba de Limba și Literatura Română la Evaluarea Națională 2017.

La primul subiect, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, elevilor li s-a cerut să explice rolul cratimei sau modul prin care s-au format unele cuvinte.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”. Pornind de la acest text, ei a trebuit să răspundă la mai multe întrebări.

Ultimul subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă. Narațiunea trebuia să aibă 150 - 300 de cuvinte.


Comentarii

UNFORGIVEN Dvs. ati auzit vreodata despre acest(a) poet national exponent al genului liric ?!? PS: Eminescu si Alecsandri se rasucesc in mormant !!!

19 iunie 2017 19:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.