Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Duminica 18 iunie s-a incheiat o etapa importanta din viata politica a Frantei, cu un previzibil impact covarsitor asupra viitorului acestei tari cu mare influenta in constructia europeana. In Constitutia franceza se spune ca legislativele sunt alegerile cele mai importante, intrucat ele determina majoritatea care va guverna tara. Un lucru este clar, spune editorialistul de la "Dernières Nouvelles d'Alsace" : "Satula de Hollande, Sarkozy, Fillon si compania, Franta aspira de ceva vreme la schimbare - lucru realizat, iata, facand uz, in mod constant, de fiecare instrument al democratiei, de la alegeri primare la legislative, cu intentia de a se opera o reinoire care sa priveasca atat oamenii cat si metodele".

Configuratia viitorului for legislativ al Frantei in urma suitei de scrutinuri din ultimul an confera o majoritate absoluta formatiunii politice a presedintelui Emmanuel Macron, La République En Marche, chiar fara sprijinul formatiunii de centru MoDem. Impreuna, insa, cu Centrul MoDem, En Marche a obtinut, potrivit sondajului Kantar Sofres de duminica seara, 359 de mandate din totalul de 577 cat are Adunarea Nationala a Frantei. Dreapta Republicana cu aliatul de centru UDI a obtinut 131 mandate, Partidul Socialist(cu aliatii sai)-44 mandate, Franta Nesupusa/Frontul de Stanga condus de Jean-Luc Mélenchon, impreuna cu PCF-28 de mandate, Frontul National(extrema dreapta)-8 mandate, iar alte formatiuni si independenti - 7 mandate.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.