Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Este foarte greu de discutat despre încredere şi prosperitate în România, într-o ţară extrem de divizată, unde nu avem noi încredere în noi, unde, paradoxal, românii vor să plece din ţară, iar străinii vor să vină în România, unde clădirile de bi­ro­uri state of the art se învecinează câţiva kilometri mai în­co­lo cu case uitate de timp, din chirpici şi cu WC-urile în fundul curţii.

Este foarte greu să vorbeşti despre viitor când cel puţin jumătate din români întreabă în fiecare zi unde este creşterea economică (România are cea mai mare creştere economică din Europa) pentru că oamenii nu mai au bani, pentru că nu se mai construieşte nimic în România sau pentru că elevii nu mai învaţă nimic la şcoală.

Cum poţi să convingi pe cineva când spui că economia României este de patru ori mai puternică, mai performantă şi mai competitivă decât în ‘90 sau de şase ori mai puternică decât în 1993-1994, când nu se mai văd fabricile de altădată, care s-au transformat în malluri sau în clădiri de birouri.

Acum 23 de ani, zona Aurel Vlaicu din Capitală, după linia de tramvai, era fabrica de mobilă şi un imens câmp de bălării. Totul era cenuşiu, iar culoarea preferată a Bucureştiului pentru îmbrăcăminte era negru, pentru că ţinea mai mult la tăvăleală, iar oamenii trebuia să poarte hainele mai mult timp.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Socotitorul Cea mai mare minciuna, in mult ludatul program, PSD le-a tras-o pensionarilor. Sa va explic de ce: Pana acum doi ani, cand salariul minim pe economie era tinut jos, VALOAREA PUNCTULUI DE PENSIE era egala sau aproape egala CU SALARIUL MINIM pe economie. Adica Punctul de pensie era intre 750- 850 lei, salariul minim era cam tot pe acolo, 800-900. lei. Acum Salariul Minim a ajuns 1450 lei, iar Punctul de pensie este ( si poate va fi si dupa 1 iulie) 911lei, adica cu 60% mai mare. Cum economia noastra nu e una care se bazeaza pe productivitate ci mai degraba pe consum, evident ca salariul minim ( mai incolo si celelalte) va duce la scumpiri, la temuta inflatie. De fapt se vede cu ochiul liber asta. Poate Craioveanu are nevoie de ochelari. Nu de cal, caci de astia are deja. Asta inseamna ca in urmatorii ani PUTEREA DE CUMPARARE a pensionarilor va scadea cu raportul dintre salariul minim si punctul de pensie. Adica cu 60%. Bravos, mai pensionarilor! La vot si mai votati inca odata PSD.

19 iunie 2017 18:26

Ion Dar investițiile din epoca respectiva nu le puneți? Nu are rost sa fie enumerate, țin și epoca asta !!

19 iunie 2017 16:22

ion Ce bine era in Epoca Boc-Basescu !!!!!

19 iunie 2017 14:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.