Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Rămîn la părerea că PSD trebuie desfiinţat. Nu există, însă, motive de teamă. Dictatura pe care o încurajază propunerile anti-democratice din aceste rînduri nu are sorţi de izbîndă. PSD însuşi a adoptat tacit decizia de autodistrugere şi, mai mult, trage nădejde să se reînfiinţeze, perfect legal, sub aceleaşi iniţiale: Proştii şi Slugile lui Dragnea.Titulatura e cuprinzătoare şi tolerantă. Ea îngăduie ramuri felurite ale neghiobiei peste care tronează ţăţismul amazonesc al Olguţei Vasilescu şi vocaţia de cameleon instant a lui Sorin Grindeanu. Ajutat de o nesimţire iute, acest din urmă produs PSD a făcut, în doar cîteva luni, drumul de la preşul folosit de autorii Ordonanţei 13 la eroul martir celebrat, azi, de o anumită parte a unei anumite părţi a presei şi de un public naiv.

Legal, nimic nu poate împiedica PSD să facă şi să desfacă propriile guverne. Ba chiar să se dividă în două partide, din care unul guvernează, iar celălalt vrea să pună un guvern nou în locul propriului guvern. Numai ridicolul ar putea fi o piedică, dar asta presupune că echitaţia e compatibilă cu o turmă de rinoceri. Aşa cum nimic nu îl poate opri pe Grindeanu să plece în Elveţia, Portugalia, Finlanda, dar nu în Teleorman, spre a forma un guvern în exil. Problema nu e conturul juridic al acestei busculade ci generalizarea tembelismului politic românesc.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.