Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a trimis încă de vineri o echipă la Braşov pentru a face o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din acest judeţ, a declarat pentru AGERPRES consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Referitor la situaţia înregistrată la Braşov, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile precizează că, după înregistrarea unui deces, probabil cauzat de o infecţie meningococică, a trimis de ieri - 16 iunie - o echipă la Braşov pentru a realiza o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. Marea majoritatea ai contacţilor persoanei decedate au fost consultaţi la Spitalul Boli Infecţioase Braşov. Este vorba de circa 200 de persoane, iar 18 dintre ei, care prezintă un simptom febril, cefalee şi unii dintre ei vărsături au fost internaţi la această unitate sanitară", a spus Rafila.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.