Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu toţii ştim ce este Facebook, aproape toţi deţinem un profil personal pe Facebook şi zilnic facem cel puţin o referire la cea mai populară reţea de socializare de la ora actuală. Gigantul IT are în orice caz multe minusuri, iar acestea vor fi dezvoltatea în rândurile următoare.

Facebook a fost de nenumărate ori acuzată că ar încălca intimitatea utilizatorilor, iar dovezile în acest sens nu au fost puţine. Orice utilizator poate fi găsit pe Facebook, chiar şi atunci când profilul este "privat". Deşi garanteazã securitatea datelor şi îi îndeamnă pe utilizatori să furnizeze cât mai multe detalii despre ei înşişi, la scurt timp după apariţie a fost interceptată o conversaţie dintre Mark Zuckerberg şi un prieten de-al său, în care cel dintâi îi garanta celuilalt că îi poate oferi o gamã variată de e-mail-uri, fotografii şi adrese de-ale studenţilor de la Harvard. Întrebat cum este posibil aşa ceva, Zuckerberg a răspuns că utilizatorii "au încredere în el". Încrederea era nefondată, aşadar.
O a doua problemă prezentă pe zidul ruşinii este aceea că odată cu fiecare schimbare de interfaţă, vin nenumărate plângeri şi nemulţumiri. Odată cu lansarea Timeline, utilizatorii au devenit tot mai speriaţi de ideea că intimitatea nu le este respectatã.

În încercarea de a moderniza constant reţeaua, Facebook a venit cu câteva servicii nereuşite. Facebook Deals şi Facebook Gifts sunt cele mai bune exemple. Dacă primul serviciu a fost retras în 4 luni, cel de-al doilea a rezistat 3 ani, timp în care a trecut prin multiple schimbări care nu i-au oferit popularitatea la care sperau realizatorii. Facebook lite este un alt exemplu de acest fel, ţinând cont că puţini au fost cei care au înţeles utilitatea acestui serviciu. FBML, versiunea Facebook de HTML, a fost lansată, însă n-a avut niciun ecou în rândurile celor 850 de milioane de utilizatori Facebook.
Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.