Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a amenințat că va bloca inițiativa Partidului Democrat (PD) de a interzice retransmiterea programelor informative rusești în Republica Moldova, relatează miercuri presa de peste Prut. La rândul său, Ministerul de Externe al Rusiei a denunțat "o blocadă informațională" din partea guvernului de la Chișinău, după ce liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat marți înregistrarea în parlament a unui proiect de lege menit să combată propaganda rusă la televiziune, potrivit Deschide.md. "Acest fapt provoacă un sentiment de regret deoarece este vorba, în esență, despre o blocadă informațională a propriului popor" a declarat viceministrul de externe rus Grigori Karasin pentru RIA Novosti.

Conform unei analize a Deutsche Welle, proiectul democraților a luat multă lume prin surprindere, întrucât Plahotniuc însuși deține mai multe posturi TV și radio, inclusiv "Prime TV" (difuzat acum pe fosta frecvență a TVR1), cu acoperire națională, care retransmite "Pervîi kanal" din Rusia, post de televiziune utilizat de Kremlin pentru diseminarea propagandei rusești în tot spațiul ex-sovietic.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.